Oscar Lundin
Foto: Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

Oscar Lundin lämnar Djurgården - klar för Kristianstad

ANNONS

Djurgården släppte igår Ludvig Hedström till Södertälje. Nu går de skilda vägar med tryoutsbacken Oscar Lundin. Han är i stället klar för Kristianstad

Oscar Lundin hade ett provspelskontrakt med Djurgården, som sträckte sig oktober ut. Nu står det klart att klubben och spelaren går skilda vägar i samband med att avtalet löper ut.

Det bekräftar Djurgården på sin hemsida. Lundin fanns med i matchtruppen vid åtta tillfällen, och fick speltid i sex allsvenska matcher.

– Vi känner nu efter ett tiotal omgångar att den typ av spelare som Oscar är har vi redan täckt upp på övrig backsida. Då tror vi att det är bättre för hans utveckling att få mera speltid än vad vi kan erbjuda. Vi önskar Oscar ett stort lycka till med framtida klubbval, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Oscar Lundin till Kristianstad

Istället är Lundin klar för spel i HockeyEttan-klubben Kristianstad.

– En spelande 2-vägs back som jag ser både kommer spetsa och bredda vår backsida. Något vi länge velat göra men samtidigt aktivt valt att inte hoppa på första lediga, utan väntat in rätt spelare och lagkamrat vilket vi nu tror vi hittat, säger sportchef Christoffer Malm till klubbens Instagram.

Djurgården har haft en stor omsättning på sin backsida under säsongen, och gick så sent som häromdagen skilda vägar med Ludvig Hedström som först lånades ut till Västervik och sen värvades till Södertälje. Dessutom har Djurgården på senare tid haft Frölundabacken Pontus Johansson på lån.


TV: Hyllningen till Adam Johnson



 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM