Elliot Ekefjärd.
Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån
Spelarövergångar

Elliot Ekefjärd klar för Kristianstad

ANNONS

Elliot Ekefjärd var på NHL-camp med Arizona Coyotes och ryktades vara på väg till Almtuna. 
Men flytten blev inte av – nu är 21-åringen då i stället klar för Kristianstad i Hockeyettan. 

Tidigare under måndagen gjorde Kristianstad klart med Oscar Lundinsom har varit på tryout hos Djurgården i HockeyAllsvenskan. 

Nu presenterar Kristianstad sin andra värvning för dagen. Skåningarna gör nämligen klart med 21-årige forwarden Elliot Ekefjärd som närmast kommer från spel i Björklöven förra säsongen. 

– Vi är glada att Elliot ansluter till oss. Vi har länge haft koll på honom som tagit en tid på sig att fatta beslut om sin framtid. Elliot har efter hemkomsten från camp med Arizona (dit han draftades som spelare 192, sjunde rundan år 2020) funderat över sitt kommande val och vi är väldigt glada att valet till sist föll på oss, säger sportchef Christoffer Malm till klubbens Instagram-konto.

Elliot Ekefjärd till Kristianstad

Ekefjärd var på NHL-camp hos Arizona Coyotes men släpptes för drygt en månad sedan innan NHL-säsongen skulle börja. Han ryktades sedan vara aktuell för Almtuna i HockeyAllsvenskan men flytten blev inte av och nu kliver han i stället ner till Hockeyettan. 

– Jag tror att han kommer höja vårt lag ytterligare med sitt spel och extra roligt givetvis att det är en yngre spelare som har sin bästa tid framför sig och vi hoppas han ska kunna utvecklas här och hjälpa oss under resan vi är inne på, säger Malm.

Elliot Ekefjärd har IK Waxholm som moderklubb men flyttade till Björklöven som junior. Han fick göra 43 matcher i HockeyAllsvenskan för “Löven” där han gjorde 4+1. Han har även spelat för Malmö där han var ombytt i en SHL-match. 21-åringen har tidigare varit utlånad till både Tyringe och Teg i Hockeyettan där han gjort tolv mål och 18 poäng på 41 matcher.


TV: Magnus Hävelid om Leo Carlsson: "Det bara lyser om honom"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games