Kyle Toppings avstängning överklagas av Västerås.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Västerås överklagar avstängningen på Kyle Topping: “Alldeles för hårt straff”

ANNONS

Kyle Topping stängdes av i fem matcher efter att ha knuffat en domare. 
Nu meddelar Västerås att de kommer att överklaga domen. 
– Jag tycker det är ett alldeles för hårt straff, definitivt, säger sportchefen Niklas Johansson till Vestmanlands Läns Tidning

I gårdagens match mellan Västerås och Nybro delade Kyle Topping ut en knuff mot en av domarna i matchen. Under torsdagen anmäldes han till disciplinnämnden och senare kom beskedet att han stängs av i fem matcher för knuffen. 

Topping själv menar dock att han misstog domaren för en Nybrospelare. 

“Jag skulle aldrig medvetet skada eller putta en domare, då jag har yttersta respekt för vad de gör. Baserat på videon så måste jag av misstag ha förväxlat honom med en motståndarspelare och därför gett honom en knuff", skriver Topping i nämndens beslut.

Västerås är då kritiska mot den långa avstängningen och sportchefen Niklas Johansson tycker att straffet är för hårt eftersom Topping menar att han inte ska ha uppfattat att han hade en domare framför sig samt att både domaren och Nybro hade svarta tröjor. 

– Självklart ska det vara någon typ av straff om man puttar på en domare, men man måste ändå se hur situationen ser ut. Varför uppkommer den, vad beror det på? Jag tycker man saknar lite taktkänsla här, säger Johansson till VLT.

Västerås överklagar domen mot Kyle Topping

Den senaste tiden har två spelare stängts av för domarkrockar. Först Timrås Albin Lundin och sedan Tingsryds Anton Lundmark. Båda stängdes av i tre matcher men både Timrå och Tingsryd överklagade domarna till Riksidrottsnämnden. Lundin friades då medan Lundmarks dom stod sig

Nu meddelar Västerås att de också kommer att överklaga Kyle Toppings straff till Riksidrottsnämnden. 

– Ja, men vi kommer överklaga. Jag tycker inte det är rättvist mot Kyle, så vi måste faktiskt göra det. Jag tycker inte om att göra det, men vi måste stå upp för spelaren när det blir fel, säger Niklas Johansson.


TV: "Det har varit gånger då klubbarna blivit skogstokiga"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL