Vasilij Podkolzins lugnande besked efter otäcka bilderna

Vasilij Podkolzin tvingades lämna nattens AHL-match mellan Abbotsford och Colorado på bår. Nu lämnar den ryske forwarden ett lugnande besked via Instagram.
“Allt är bra, ingen fara", skriver han.

Det var otäcka scener som utspelade sig i nattens möte mellan Abbotsford Canucks och Colorado Eagles.

Med drygt sex minuter kvar av den tredje perioden tacklades Vasilij Podkolzin in i sargen av Keaton Middleton. Efter att backen kört in Abbotsford-forwarden i vred Middleton sedan ner Podkolzin i isen, varpå den ryske forwarden landade otäckt på huvudet.

Enligt The Province blev Podkolzin liggandes på isen i flera minuter och fick läkarvård innan han rullades ut på bår och fördes vidare till sjukhus.

Lämnar lugnande besked

Under torsdagsmorgonen, svensk tid, kom Podkolzin själv med ett lugnande besked via Instagram.

“Allt är bra, ingen fara”, skrev han i inlägget.

Vasilij Podkolzin, som draftades av Vancouver som tionde spelare totalt i 2019 års NHL-draft, har haft en stark start på säsongen i AHL där han noterats för fem mål och två assist på sex matcher. Förra säsongen noterades han för sju poäng (4+3) på 39 matcher i NHL med Canucks.

Abbotsford vann nattens möte med Colorado med 5–2 där Podkolzin hann noteras för en assistpoäng innan skadan. Även Linus Karlsson skrev in sig i poängprotokollet för Abbotsford, då den tidigare SHL-stjärnan stod för ett av målen i matchen för hemmalaget.

TV: "Det har varit gånger då klubbarna blivit skogstokiga"