Jonas Andersson är kritisk mot Valtteri Viljanen.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Jonas Anderssons kritik – vill se hårdare tag mot filmningar: “Skulle vilja se regeländring”

ANNONS

I gårdagens SHL-match låg Rögles Valtteri Viljanen ner på isen och verkade ha ont efter en tackling men reste sig och kunde fortsätta spela. 
SVT:s hockeyexpert Jonas Andersson menar dock att han överspelar bara för att få ett avbrott i spelet – och nu vill han se tuffare tag mot ‘filmningar’.
– Det här stör jag mig på enormt – jag skulle vilja se en regeländring också att om du ligger kvar på isen så får du inte spela mer i den perioden, säger Andersson i Hockeykväll

Rögle BK förlorade mot Skellefteå i gårdagens SHL-match efter att ha tappat en 3-0-ledning till förlust 3-6. 

Men i SVT:s “Hockeykväll” belystes sedan en annan sekvens från matchen. Valtteri Viljanen fick en tackling som gör att han hamnar liggandes på isen och verkar ha ont. Domarna blåser av och Viljanen kan sedan ta sig upp på benen och glida ut i båset för egen maskin. 

Efteråt är SVT-experten Jonas Andersson kritisk mot beteendet. 

– Vad gör han? Det här stör jag mig på enormt. Han lägger sig ner. Såklart han är trött men det är ingen fara och färde med honom utan det här är bara ett sätt att få stopp på spelet. Viljanen som bara lägger sig ner och domaren blåser, säger Andersson i “Hockeykväll”

Expertkollegan Håkan Loob kommer då med inspelet att domaren inte ska blåsa av spelet om det inte är en allvarligare skada.

Jonas Andersson: “Finns ingen anledning att ligga kvar”

Jonas Andersson lägger dock ansvaret hos spelaren själv. 

– Han (Viljanen) är helt slut men han spelar ju. Det här är ju ingen fara. Han ska kunna stå upp och spela färdigt det bytet. Jag håller med till viss del att domaren inte ska blåsa, men jag tycker det är fel att lägga fokus på domaren i det här fallet.
– Jag tycker det är fel av spelaren. Det är många SHL-spelare som har gjort det här och jag tycker att det är något som ska granskas. Förra året var det ett jättetag mot filmningar, kolla på det igen. 

Experten vill då se förändringar inom svensk ishockey samt hårdare tag mot spelare som överspelar situationer. 

– Jag skulle vilja se en regeländring också att om du ligger kvar på isen så får du inte spela mer i den perioden. Då skulle du får bort allt sådant där. Har du så ont att du inte kan ta dig till båset, då är någonting brutet, då kan du inte spela mer ändå. Och så huvudtacklingar. Har du fått en huvudtackling som gör att du ligger kvar, då ska du inte spela mer i den perioden ändå. Då ska du in och göra ett protokoll för att se om du kan spela. Det finns ingen anledning att ligga kvar på isen. Det förstör, säger Andersson.


TV: Tidigare SHL-målvakten gör mål i AHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games