Foto: Bildbyrån & TV4
Nyhet

Anton Lundmarks avstängning kvarstår: "En gåta"

ANNONS

Albin Lundin friades av riksidrottsnämnden för sin pååkning av en domare. Nu står det klart att samma nämnd väljer att fälla Anton Lundmark för en liknande förseelse.
– Jag är förvånad över RIN:s beslut eftersom Lundin blev friad, säger Tingsryds sportchef Willy Berglund till Smålandsposten.

Anton Lundmark stängdes, precis som Albin Lundin, av för sin pååkning av en domare. Båda fallen hamnade sedan i riksidrottsnämnden där Lundin blev friad under gårdagen.

Men nu kommer beskedet att nämnden väljer att inte fria Lundmark. Istället kvarstår den tre matcher långa avstängningen för Tingsrydsforwarden.

– Det hade varit bättre att fria eller fälla båda. Det här utfallet gör att ingen vet vad som gäller i den här typen av situationer framöver. Det är ett dilemma för svensk hockey, säger Willy Berglund till SMP.

“En gåta att det blir avslag”

Båda spelarna fick lika många matcher av disciplinnämnden och ett par tusen i böter. Men riksidrottsnämnden väljer alltså att inte se situationerna på samma sätt.

– RIN är högsta instans och deras beslut går inte att överklaga. Men beslutet lämnar en otydlighet för framtiden. Vad händer om någon exempelvis råkar skjuta ett skott som träffar en domare? Det blir en bedömning om vad som är avsiktligt och oavsiktligt. I vår överklagan har vi visat vad vi anser vara bildbevis för att Anton Lundmark tittar åt andra hållet medan domaren rör sig uppåt och det sedan blir en touch med utsidan av deras skridskor. För mig är det en gåta att det blir avslag.

Anton Lundmark har två matcher kvar på sin avstängning och missar därmed även kvällens match mot Västerås.


TV: Leo Carlssons drömdebut

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games