Anton Olsson.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Skellefteå lånar ut Anton Olsson till Jukurit

ANNONS

Anton Olsson har fått sparsamt med speltid i Skellefteå. 
Nu bekräftar backen att han lånas ut till finska Jukurit, någon Expressen var först med att rapportera. 
– Jag känner att jag är ung och behöver speltid, säger han till Norran.

Då konkurrensen varit hård i Skellefteås backuppsättning har Anton Olsson fått sparsamt med speltid. Hittills har 20-åringen endast snittat nio minuter och 41 sekunder per match och senast mot Linköping satt han kvar på bänken hela matchen. 

Nu lånas den JVM-backen ut till finska Jukurit, något som Expressen var först med att rapportera, men som han själv även bekräftar för Norran.

– Jag känner att jag är ung och behöver speltid så då kändes det rätt att försöka hitta något annat. Så jag kommer spela i Finland fram till att JVM börjar.

Bad om att bli utlånad

Anton Olsson bekräftar även Expressens uppgifter om att det var han själv som bett om att bli utlånad. 

– Ja, det var det. Jag tycker att jag har fått för lite istid i början av säsongen, vi har ju en väldigt bra backsida med hög konkurrens så då gäller det att se sig själv i spegeln. Besviken vill jag inte säga att jag är, det är oerhört hård konkurrens i laget och vi har sju andra backar som går före mig just nu och då accepterar jag det, säger han till Norran.

Backen från Helsingborg kom till Skellefteå inför förra säsongen och snittade då 10 minuter per match över 41 framträdanden. Totalt blev det då sju poäng i tröjan.


TV: SHL-tränarna som riskerar att få sparken


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL