Tungt skadebesked för Hanna Olsson.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
SDHL

Hanna Olsson missar resten av säsongen

ANNONS

Hanna Olsson skadades i toppmötet mot Luleå förra veckan. 
Nu står det klart att stjärnan och Frölundakaptenen missar resten av säsongen. 
– Det är jättetråkigt att inte få vara med att hjälpa laget på isen, säger Olsson till klubbens hemsida

I förra veckans toppmöte mellan Frölunda och Luleå/MSSK fick storstjärnan Hanna Olsson kliva av med en skada efter en tackling av Petra Nieminen

Först meddelade Frölunda att Olsson skulle missa fyra till sex veckors spel – men skadan är allvarligare än först befarat. 

Frölunda skriver nämligen att senor har gått av i Hanna Olssons ena lår och hon tvingas därmed till operation. Efter det förväntas hon vara borta i nio månader innan hon kan spela igen. Det innebär att hon missar hela årets säsong samt även VM med Damkronorna nästa år. 

– Det är jättetråkigt att inte få vara med att hjälpa laget på isen. Just nu känns det förstås skit, men jag har varit med om sådant här förr, säger Olsson till klubbens hemsida och fortsätter:
– Nu är det fullt fokus på operation. Sen är det bara att ställa om och bygga upp sig igen, jag är bra på det. Och så vill jag bidra till laget på det sett jag kan från sidan om.

Frölunda letar ersättare: “Kan gå snabbt eller ta längre tid”

Frölunda får därmed klara sig utan sin kapten under resten av säsongen som är deras första i SDHL. Hanna Olsson har också varit en av ligans främsta spelare under inledningen med 6+1 på sex matcher vilket gör att hon ligger tvåa i skytteligan. 

– Vi får jobba med det vi har och tro på det vi gör. Det mest troliga är att vi tar in någon och det kan gå snabbt eller ta lite längre tid, säger Frölundas sportchef Kim Martin Hasson.

I Hanna Olssons frånvaro kommer i stället Michelle Karvinen att ta över som lagkapten.


TV: "Det som gör att vi går vilse ibland – att jag aldrig är nöjd"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL