Foto: Bildbyrån
NHL

Kreider och Zibanejad dominerade mot Buffalo

ANNONS

New York Rangers körde över Buffalo med 5-1. Mycket tack vare radarparet Chris Kreider och Mika Zibanejad, som gjorde tre poäng vardera.

Buffalo har skrivits upp som den här säsongens stora uppstickare, och ett lag som borde kunna bryta sin tolv år långa slutspelstorka. I nattens premiärmatch mot New York Rangers hade de emellertid inte mycket till chans.

Rangers ledde med 2-0 efter den första perioden, 3-1 efter den andra och vann till sist med 5-1. Mycket tack vare lagets förstakedja, bestående av Chris Kreider, Kaapo Kakko och Mika Zibanejad. Kedjan gjorde sex poäng. Eller, för att  rättvist: Chris Kreider och Mika Zibanejad kombinerade ihop sex poäng. Kakko lämnade isen poänglös.

Chris Kreider gjorde både 2-0 och 4-1, och vid båda målen fanns Mika Zibanejad med i förarbetet. På Jacob Trouba s 5-1-mål hade såväl Kreider som Zibanejad en varsin assistpoäng. I och med det skrev Mika Zibanejad dessutom historia. Han har nu gjort 14 poäng i säsongspremiärer för Rangers - och med det är han ensam på tronen. Han passerade i natt Walt Tkaczuk, Andy Bathgate och Rod Gilbert, som tidigare hade rekordet på 13 premiärpoäng för New York Rangers.

TV: Se Zibanejads tre poäng

New York Rangers gjorde mål i såväl powerplay som boxplay, och det gillades av den nye coachen Peter Laviolette.

– Vi såg bra resultat där. Vi flyttade pucken väldigt bra i powerplay, och boxplayspelet var oerhört heroiskt. Sättet de försvarade och sättet de blockade skott var något otroligt. Det här var en bra start, sade han.

Rasmus Dahlin spelade sin första match efter att hans nya monsterkontrakt offentliggjorts tidigare i veckan. Dahlin spelade mest av alla, 25:44, men lämnade isen med minus tre i plus/minus-kolumnen. Han bjöd dock på en riktigt läcker höfttackling.

Buffalo - New York Rangers 5-1

Buffalo: JJ Peterka

New York Rangers: Chris Kreider x2, Alexis Lafrenière, Artemij Panarin, Jacob Trouba

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games