Andra raka nederlaget för Björklöven.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Andra raka förlusten för Björklöven – Tingsryd vinner efter förlängning

ANNONS

Ny förlust för Björklöven. 
Efter 2-5 senast mot Almtuna förlorade nu “Löven” med 4-3 mot Tingsryd efter förlängning. 
– Vi är ett bättre lag egentligen men om man inte ger hundra procent så vinner man inga matcher, säger Björklövens Jesper Lindgren till TV4. 

IF Björklöven är inne i en lite tyngre period just nu. I fredags förlorade topplaget hemma mot Almtuna med 2-5 efter en svag insats. 

Under onsdagskvällen kom ännu en förlust för “Löven” – efter en ny svag match. Den här gången fick de ändå med sig en poäng eftersom Tingsryds AIF vann först efter förlängning. 

Hemmalaget TAIF tog ledningen genom Lucas Lagerberg och ställningen var 1-0 efter första perioden. I den andra kvitterade sedan Björklöven då HockeyAllsvenskans skyttekung Liam Dower Nilsson slog till med sin första fullträff i fem-mot-fem efter att ha gjort sex powerplay-mål tidigare. 

Tingsryd svarade dock upp då Felix Olsson klev fram och gjorde två mål för att se till att leda med 3-1. Det var då rejält besviket i Björklöven. 

– Helt ärligt tycker jag att det var lika dåligt som i första. Vi kommer inte ut på det sättet som vi vill. Vi tävlar inte tillräckligt hårt. Tingsryd gör det bättre än oss än så länge. Vi måste steppa upp, säger Dower Nilsson till TV4.

“De två första perioderna var bedrövliga”

Björklöven höjde sig och kvitterade till 3-3 i tredje perioden efter mål av Jesper Lindgren och Alexander Wiklund. Det gjorde att matchen gick till förlängning där Joachim Nermark avgjorde för att se till Tingsryd tar bonuspoängen. 

Tingsryd var det klart bättre laget över matchens alla 64 minuter och vann även skotten med 44-28. 

– Vi gjorde allt vi inte gjorde i de två första perioderna. De var bedrövliga och vi sade bara att vi skulle rycka upp oss. Det var synd att vi inte fick bonuspoängen, säger Jesper Lindgren till TV4 och får sedan frågan varför Björklöven inledde matchen så svagt: 
– Jag har ingen aning faktiskt. Om vi visste det så hade vi ändrat på det. Det är alltid tufft att komma ner hit. Vi är ett bättre lag egentligen men om man inte ger hundra procent, eller vad det kan bero på, så vinner man inga matcher.
– Vi är inte nöjda alls med bara en poäng. Två poäng hade varit helt okej tycker jag.

I Tingsryd var det däremot glada miner då laget tog sin tredje seger. 

– Det är alltid skönt att komma vinnande ur sådana här matcher. Vi förtjänar kanske egentligen alla tre poängen om man ser till hela matchen men det är extra gott att ta bonuspoängen när det blir ett sådant avslut på tredje perioden, säger matchhjälten Nermark.


TV: Studio Oddset Hockey om MoDos succéstart

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL