CHL

TV: Färjestad illa ute - då bjöd Linus Johansson på läckert avgörande

Färjestad fortsätter att vinna och vinna. Trots att man var illa ute besegrade man till slut Ilves i kvällens CHL-möte - efter läckert avgörande av Linus Johansson.
– Som han gör det. Det ser så enkelt ut, säger Niklas Jihde i Viaplay under 4–3-matchen.

Färjestad inledde Champions Hockey League med tre vinster av fyra möjliga. I kväll var man åter i spel i turneringen och ställdes mot finska Ilves som dittills gått rent - då klev Linus Johansson fram och säkrade 4–3-vinsten.

Första periodens förgrundsfigur var däremot Elliot Ståhlberg

18-åringen fick göra sin ordentliga SHL-debuten i helgen under mötet med Örebro och I kväll kom också första målet på seniornivå.

Den Hammarö HC-fostrade forwarden stoppades från att näta senast, men i dag drog han till och med ifrån kameramannen vid ett friläge och satte 1–1 sent i första perioden av CHL-mötet.

I den andra perioden snurrade David Tomasek upp en back och gav Patrik Lundh chansen att göra 2–1, en chans han tog. Trots övertaget i matchen kunde man dock inte hålla ledningen länge. Mot slutet av perioden höll sig Eetu Päkkilä framme och kvitterade och under tredje var vändningen ett faktum.

Avgjorde - på läckert vis: “Trär upp den”

Färjestad var pressade hela vägen till slutet av ordinarie tid. Till slut klev 20-årige Lucas Forsell fram och satte 3–3 på den tredje returen vid en tilltrasslad situation. Det räckte för att ge bortalaget energin inför övertiden. Väl där klev Linus Johansson fram och avgjorde - med endast 45 sekunder kvar att spela

– Som han gör det. Han har nästan bott på isen den här matchen, an vinner tekningar, han täcker skott och han avgör matcher. Färjestad vinner och vinner och vinner. Det spelar ingen roll om det är SHL eller CHL. Det ser så enkelt ut. Han trär upp den vid första stolpen. Färjestad är klara för slutspel i CHL, säger kommentatorn Niklas Jihde i Viaplay.