NHL

Samuel Fagemo målskytt i Nashvilledebuten

ANNONS

Samuel Fagemo plockades upp på waivers av Nashville. När han i natt debuterade i försäsongsmatchen mot Carolina slog han till direkt.

Samuel Fagemo gjorde en stark försäsong för Los Angeles Kings, men sattes i helgen ändå upp på waivers för att skickas ned i AHL. Då valde Nashville Predators att lägga beslag på svensken, som hux flux fick ta sitt pick och pack och byta NHL-klubb med inte ens två veckor kvar till NHL-premiären.

I natt debuterade han för Nashville - och blev målskytt direkt. Fagemo fick göra ett byte i toppkedjan, med Ryan O'Reilly och Filip Forsberg, och slog då till med en backhandstyrning efter en fin passning av just Forsberg. Målet betydde 5-1 i försäsongsmatchen mot Carolina - och gav svensken en drömstart på tillvaron i nya klubben.

– Vi gjorde de rätta sakerna. Vi tog pucken mot kassen så fort vi kunde. Mina lagkamrater pratade mycket med mig också, och hjälpte mig mycket där ute. Det är jag tacksam för, sade Fagemo efter matchen.

Samuel Fagemo var inte ensam svensk i vare sig mål- eller poängprotokollet i matchen. Nashville vann med 5-1, och såväl Filip Forsberg som Gustav Nyquist gjorde också mål. Nyquist blev, precis som Fagemo, målskytt för första gången i Nashvilleuniformen.

Felix Unger Sörum fick en assistpoäng på Carolinas enda mål i 5-1-förlusten.

Carolina - Nashville 1-5

Carolina: Ryan Suzuki
Nashville: Ryan O'Reilly, Filip Forsberg, Kiefer Sherwood, Gustav Nyquist, Samuel Fagemo

*****

Kevin Stenlund jagar en plats i Floridas premiärlag - och visade i nattens 6-3-vinst mot Tampa att han förtjänar en plats i laget. Svensken gjorde såväl 1-1 som 6-3.

Oliver Ekman Larsson fortsatte sin fina försäsong, och noterade två assistpoäng. Ingen back har gjort fler poäng än “OEL” under försäsongen.

Victor Hedman gjorde ett av Tampa Bays mål.

Tampa Bay - Florida 3-6

Tampa Bay: Victor Hedman, Nikita Kucherov, Steven Stamkos
Florida: Kevin Stenlund x2, Eetu Luostarinen, Nick Cousins, Justin Sourdif, Ryan Lomberg

*****

Anton Forsberg går en kamp om förstaspaden i Ottawa med nyförvärvet Joonas Korpisalo. I natt var det svensken som fick förtroendet i träningsmatchen mot Winnipeg - och då imponerade han.

Forsberg räddade 21 skott och höll nollan när Ottawa vann med 3-0. Målvakten prisades också som matchens första stjärna.

Claude Giroux, Josh Bailey ochJakob Chychrun gjorde Senators mål.


TV: Nylander tvåmålsskytt i natt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM