Foto: Bildbyrån
Junior-VM

Aron Kiviharju skadad – missar JVM

ANNONS

Finland drabbas av ett hårt bakslag inför JVM i Göteborg. Landets största talang, Aron Kiviharju, har blivit skadad och kommer missa turneringen.

Aron Kiviharju är född 2006 men spelade redan förra säsongen 21 matcher i den finländska högstaligan för TPS. Backen har också gjort två U18-VM med både 04- och 05-kullen.

Till den här säsongen var supertalangen given i Finlands lag till JVM, och hade setts som en av lagets viktigaste spelare.

Men nu kommer ett mardrömsbesked för både 17-åringen och Finland. Under en träning på tisdagen skadades han allvarligt. Och nu står det klart att det blir en vila på uppemot fyra månader.

Det innebär att han av allt att döma kommer missa JVM som avgörs i Göteborg om drygt tre månader.

Rankas topp-tio i draften

Den här säsongen har Aron Kiviharju startat starkt med att vara på alla samlingar med Finlands U20-landslag, samt varit ordinarie i Helsingfors, som han bytte till inför säsongen, där han spelat sju matcher och gjort två poäng.

Inför draften nästa sommar rankas han topp tio av de flesta och ses som en av kullens bästa backar. Till våren är talangen fortfarande aktuell för ett tredje U18-VM. 


TV: "Växjö saknar verkligen honom"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL