Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Mattias Karlins besvikelse - efter brutna trenden: "Väldigt dålig"

ANNONS

MoDo har länge varit nästintill oslagbara på hemmais, men i kväll fick man se den imponerande sviten bruten av Leksand. Detta då man enligt Mattias Karlin bjöd på en undermålig insats. 
– Jag tycker att första perioden är väldigt väldigt dålig, säger tränare i TV4 efter 0–4-matchen.

I grundseriematcherna under 2023 hade MoDo inte förlorat i Hägglunds Arena - fram till i dag. Leksands nye målvakt Filip Larsson spikade igen och såg till att säkra en 4–0-vinst till gästerna. 

Trenden var bruten för MoDo och efter matchen var det därefter en missnöjd tränare som ställde sig framför TV4:s mikrofon. 

– Vi kommer ut lamt. Vi rycker upp oss i andra och börjar skapa lite grann i alla fall, men vi har inte marginalerna med oss kan jag tycka. Samtidigt får vi skylla oss själva lite grann. Vi är inte riktigt där och då får vi inte marginalerna med oss heller. Det går inte att bara skylla på otur, säger Mattias Karlin och fortsätter:
– I dag var det inte vår dag. Jag är väldigt förvånad över första perioden. Det är absolut inte likt oss. Sen tycker jag att vi ger det ett bättre försök. Sen har vi inte marginalerna och det kanske vi inte förtjänar. Därför slutar vi på noll.

"Det börjar med oss hela tiden"

Flera av målen kom genom individuella misstag och Karlin var tydlig med att det hela verkligen låg på hemmalaget och inte något annat. 

– Det kommer från oss. Något pucktapp, vi tar en snack-utvisning som blir tre mot fem och då är det klart det inte blir enklare. Det börjar med oss hela tiden. Det har inte vi råd med i alla fall, säger han i TV4. 

MoDo har nu tolv inspelade poäng efter sju matcher. Just nu är de fyra i tabellen, med en match mer spelad än en del av lagen.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM