Nyhet

Lucas Carlsson och Rasmus Asplund på waivers

ANNONS

Florida Panthers bantar sin trupp. Då får tre svenskar flytta på sig. Calle Själin skickas direkt ned till AHL, samtidigt som Lucas Carlsson och Rasmus Asplund placeras på waivers.

Lucas Carlsson gjorde stor succé i AHL förra säsongen med 54 poäng på 61 matcher. Den Brynäsfostrade backen sågs därmed ha större möjligheter att slå sig in i Florida Panthers till den här säsongen.

Men när klubben meddelade att man har bantat truppen till 35 spelare fick svensken inte följa med. Istället ha 26-åringen nu placerats på waivers. Om inget lag väljer att plocka honom de kommande 24 timmarna blir det återigen att starta säsongen i AHL.

Rasmus Asplund, som värvades av Florida i somras, får göra samma resa som Lucas Carlsson. Forwarden är uppsatt på waivers och har nu även han 24 timmar på sig att bli upplockad för att få stanna i NHL.

Flera svenskar nedskickade

Även Calle Själin blev bortplockad av Florida. Däremot kommer 24-åringen inte gå igenom waivers. Istället blir det direkt att ställa in sig hos Charlotte Checkers för den tidigare Leksandsbacken. 

I övrigt får även Olle Lycksell inleda säsongen i AHL, efter att ha blivit nedskickad av Philadelphia. Fredrik Karlström sätts upp på waivers och kommer också få inleda i AHL om inget annat NHL-lag plockar upp honom.


TV: SSK:s sportchef: "Andra klubbar ligger mer i framkant"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL