Lias Andersson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Beskedet: Lias Andersson placeras på waivers

ANNONS

Ett utgående kontrakt fick HV71 att drömma om återkomst. Istället skrev Lias Andersson på för Montreal i hopp om att NHL-drömmen skulle gå i uppfyllelse. Nu placeras svensken på waivers.

HV71:s supportrar har fortsatt hoppats på en återkomst för Lias Andersson medan 24-åringen erbjudits en ny möjlighet att slå sig in i NHL på riktigt. 

– Ambitionen är att spela i NHL men sedan ska det passa med kontrakt och var någonstans framför allt. Det är många saker som ska klaffa helt enkelt, så vi får se lite, sa han till JP/Jnytt under sommaren. 

Men nu ser det istället ut att återigen bli spel i farmarligan AHL. 

Efter det utgående kontraktet plockades Lias Andersson upp av Montreal Canadiens och skrev på ett tvåvägskontrakt. Förhoppningen var som sagt att spela i NHL, men nu meddelar klubben att de placerar svensken på waivers med syftet att skicka honom till AHL-laget Laval Rocket.

Under tiden som Andersson är placerad på waivers har de övriga NHL-klubbarna möjligheten att lägga beslag på spelaren utan att betala någon kompensation.

Under fjolårssäsongen blev det endast ett framträdande i NHL för Lias Andersson. I AHL rullade det däremot på. 59 poäng på 67 matcher stod han för i Ontario Reign, LA Kings farmarlag. Totalt har det blivit 110 matcher i NHL.


TV: Imponerande uppvisning av Lias Andersson (2021)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games