Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Davidsson optimistisk - trots mardrömsveckan

ANNONS

Tre raka bortamatcher blev tre raka förluster för HV71. 
Trots detta, och hård kritk är assisterande tränaren Johan Davidsson optimistisk. 
– Det är många känslor man har just nu, säger Davidsson till Jönköpings-Posten.

Med endast fyra inspelade poäng på sex matcher är. HV71 näst sämst i SHL-inledningen. Detta efter en mardrömsvecka där tre bortamatcher i Norrland slutade med tre nederlag. 

– Det finns en frustration i HV71. Jag tycker inte att det här skickar bra signaler i omgång fem. Att redan nu vara så djupt ner i en frustration ser jag som ett riktigt svaghetstecken för HV71. De var där förra året och om det är lätt att få tillbaka samma typ av känslor. Men med det sagt, vad har man för förväntningar? De klarade sig precis från och tror nu att de ska vara ett topplag. Jag ser inte HV71 som det. Jag tror inte att självbilden är helt säker för HV71, sa TV4-experten Johan Tornberg kritiskt efter senaste 1–3-förlusten mot Skellefteå. 

Assisterande tränaren Johan Davidsson är däremot optimistisk. 

– Det har varit en väldigt tung vecka och vi har gjort två mindre bra prestationer mot Modo och Luleå. Idag är det verkligen ett steg i rätt riktning, säger Davidsson till Jönköpings-Posten efter förlusten mot Skellefteå och fortsätter: 
– Klart att det är frustrerat när man har spelat sex matcher och bara vunnit en match. Men vi måste inse att vi inte kan ta igen de förlusterna på ett byte eller en period. Man måste gnugga sig tillbaka och hitta vägar att ta sig ur det.

Endast fyra mål framåt 

Under de tre matcherna i norra Sverige har det endast gjorts fyra mål framåt för HV71. Ändå menar Davidsson att det inte är där problemet ligger. 

– Det är helheten som måste bli bättre. Idag tycker jag också att vi skapar chanser som inte bara tillkommer av en slump. Det är också ytterst nära att vi får med oss en poäng idag, men vi får inte in pucken. Om man inte gör mål på de chanser man får när man spelar borta mot Skellefteå blir det svårt att vinna, säger han till JP.


TV: HV71: "Förvånad att det blev han"


 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL