Linköping förlorar på nytt.
Foto: Bildbyrån
Matchrapport

Femte raka förlusten för Linköping: “Det räcker inte till”

ANNONS

Luleå vinner hemma mot Linköping med 4-1.
Det innebär att LHC:s svaga trend fortsätter då laget nu har fem raka förluster.
– Det räcker inte riktigt till, säger tränaren Klas Östman. 

Linköping inledde säsongen med vinster mot HV71 och Oskarshamn – men därefter har laget kammat noll. 

Under lördagseftermiddagen kom lagets femte raka förlust då Luleå vann med 4-1. 

– Det räcker inte riktigt till. Vi är ineffektiva och skulle behöva trycka dit någon puck på de chanser vi skapar. Vi förlorar matchen i “special teams" för jag tycker att vi är med i fem-mot-fem, säger tränaren Klas Östman till TV4 efter förlusten. 

Linköping tog ledningen i matchen genom junioren Filip Bystedt men därefter vände Luleå på matchen. 

1-1 kom genom Brendan Shinnimin i powerplay och i den andra perioden kunde hemmalaget även ta ledningen samt utöka. Oscar Eklind sköt 2-1 och Mario Kempe styrde sedan in 3-1. I den tredje perioden sköt David Lilja 4-1 till Luleå vilket också blev slutresultatet. 

– Det handlar om att spela för laget där ute. Vi måste in och andas i omklädningsrummet, samla energi försöka få ett mål tidigt. Vi kan bra mycket bättre än så här men samtidigt tycker jag att vi skapar tillräckligt med chanser för att göra ett eller två mål, säger LHC-backen Linus Hultström.

“Spelmässigt gör vi skapliga insatser”

Efter att ha förlorat mot MoDo, Leksand, Frölunda, Färjestad och Luleå och endast plockat en poäng på de här fem matcherna så ligger nu Linköping i botten av SHL-tabellen efter sju spelade matcher. 

– Spelmässigt tycker jag att vi spelar oss till ganska många bra lägen. Ibland kanske vi kan vara lite kyligare. Det är klart att vi skulle behöva få någon puck att rulla över linjen så att vi får ner axlarna lite, säger Östman och fortsätter: 
– Man kan ju inte stå och vara nöjd när vi förlorar. Jag tycker att på det stora hela så gör vi skapliga insatser och inte faller igenom någon gång de här tre matcherna jämfört med våra andra förlustmatcher då vi har varit riktigt, riktigt dåliga.

Luleå – Linköping 4–1 (1-1,2-0,1-0)

Luleå: Brendan Shinnimin, Oscar Eklind, Mario Kempe, David Lilja. 
Linköping: Filip Bystedt.


TV: De är SHL:s tre hetaste målvakter

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL