KVÄLLENS SHL
Carl Lindbom höll tätt i Färjestads kross.
Foto: Bildbyrån
Matchrapport

Färjestad krossar Leksand – efter Carl Lindboms nolla

ANNONS

Färjestad fortsätter sin starka start på SHL-säsongen. 
Under lördagskvällen vann FBK med 5-0 mot Leksand efter att Carl Lindbom hållit nollan. 
– Det känns väldigt bra och grabbarna ger mig mycket hjälp där ute, säger Lindbom. 

Inför lördagens SHL-matcher var det Färjestad som toppade tabellen – och de fortsätter inneha förstaplatsen efter att ha besegrat Leksand med 5-0 under kvällen. 

FBK fick en bra start på matchen och tog ledningen efter fem minuters spel. Talangen Lucas Forsell kom ute på kanten och slog en fin crosspassning till Marcus Westfält som stötte in 1-0-målet. 

Fem minuter senare fick hemmalaget också utdelning i powerplay. Joel Kellman sköt ett skott som räddades av Leksandsmålvakten Mantas Armalis men pucken låg sedan fri och Victor Ejdsell kunde då peta in 2-0 vilket även var resultatet efter 40 spelade minuter. 

– Den är helt okej. De vinner lite mer kamper än vad vi gör och de får många långa anfall på oss. Vi måste vinna pucken snabbare, enklare och hårdare. Vi måste flytta pucken mer, säger Westfält till TV4 om Färjestads första period.

Magnus Nygrens första mål i återkomsten

Färjestad fortsatte sedan i den andra perioden och kunde sedan gå upp till 3-0 efter att hemvändaren Magnus Nygren klivit fram. Han skickade in ett slagskott i powerplay för hans första mål sedan återkomsten till Karlstad. 

3-0 stod sig efter två perioder. 

– Det är lika kul som för sex, sju år sedan. Det är inte så mycket som har förändrats faktiskt. Det var gamla känslor som kom fram igen. Det var ett viktigt mål och skönt att man fick hänga dit den, säger Nygren men fortsätter med att vara kritisk mot lagets spel: 
– Jag är inte jättenöjd faktiskt. Jag tycker att det vi har gjort bra tidigare, med att supporta varandra och sköta utspel på ett mycket enklare sätt, det gör vi sämre i dag. Vi krånglar till det lite grann, supportar varandra dåligt och är ganska utspridda. Det är en ingen toppmatch från vår sida men vi har ju Calle (Lindbom) där bak. 

I Leksand var det frustrerat över att laget inte hade lyckats göra mål än. 

– Jag tycker ändå att vi gör det rätt så bra. Vi måste ta vara på chanserna, speciellt här i powerplay. Det är klart att det är frustrerande. Vi känner oss trygga i spelet och vet att vi spelar bra men man får inte poäng för det. Vi vill ha poängen med oss, säger Kalle Östman och förklarar hur Leksand ska försöka göra mål på Carl Lindbom
– Han är ruggigt tajt, det får man ge honom. Vi får ju börja med att träffa mål i varje fall. Vi måste upp med pucken på honom, sikta högt.

Första SHL-nollan för Carl Lindbom

Tidigt in i den tredje perioden fick Anton Lindholm ett matchstraff för en tackling i huvudetHenrik Björklund

I powerplay-spelet efteråt kunde FBK öka ut till både 4-0 och 5-0 där David Tomasek och Per Åslund blev målskyttar. Färjestad hade sedan kontroll på resten av matchen och kunde vinna med hela 5-0. 

Carl Lindbom stod återigen för en riktigt stark match mellan stolparna för Färjestad och han räddade alla 25 skott som han fick på sig för att hålla sin första SHL-nolla i karriären. 

– Det känns väldigt bra och grabbarna ger mig mycket hjälp där ute. Det är såklart skönt att vinna, säger Lindbom till TV4 efteråt och fortsätter: 
– Det kändes bra i dag, det kändes lugnt och som att jag följde spelet bra. Jag tycker att jag har bra fart i kroppen och det kändes bara bra där ute. Ibland är det så, det går inte riktigt att förklara. 

Färjestad – Leksand 5–0 (2-0,1-0,2-0) 

Färjestad: Marcus Westfält, Victor Ejdsell, Magnus Nygren, David Tomasek, Per Åslund.
Leksand: –


TV: De är SHL:s tre hetaste målvakter

Den här artikeln handlar om: