Hardy Häman Aktell slåss för en plats i Capitals.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Öppning för Hardy Häman Aktell – efter Joel Edmundsons skada

ANNONS

Joel Edmundson har tvingats till en operation till följd av en handskada under träningslägret. Då öppnas möjligheten för Hardy Häman Aktell att ta en plats i Washington Capitals premiärlag.
– Det är en bra möjlighet för någon annan att kliva fram, säger tränaren Spencer Carbery till nhl.com.

Under en internmatch i helgen ådrog sig Washington Capitals back Joel Edmundson en handskada som var så pass allvarlig att han tvingades till operation. Med operationen genomförd väntar nu fyra till sex veckors frånvaro för 30-åringen.

– Det är inte optimalt varken för honom eller laget. Tajmingen är illa, då han precis kommit till laget och nu åker på en sådan här skada. Ska man se det positiva så är det att det ger några av de yngre chansen, säger tränaren Spencer Carbery till nhl.com.

En av spelarna som slåss om en plats på Washingtons blålinje detta träningsläger är Växjös tidigare guldback Hardy Häman Aktell.

“En bra möjlighet”

25-åringen skrev på ett ettårigt NHL-kontrakt med Washington Capitals inför den här säsongen efter en poängstark säsong med Växjö.

– Det är en bra möjlighet för någon annan att kliva fram, oavsett om det är Häman Aktell eller Lucas Johansen som kan sno åt sig en plats i premiärlaget. Det är vad killarna är ute efter. De vill bevisa att de håller för att vara NHL-spelare i ett bra lag. Den chansen finns här och nu, säger Carberry.

Hardy Häman Aktell, som ursprungligen draftades av Nashville Predators 2016 men som fick se NHL-klubben släppa rättigheterna till honom sommaren 2020, producerade förra säsongen 36 poäng på 51 matcher i SHL:s grundserie. I slutspelet stod han sedermera för sju poäng på 18 matcher när Växjö gick hela vägen och vann SM-guld.

25-åringens kontrakt med Washington Capitals ger honom en lönetaksträff på 870 000 dollar med en garanterad farmarlagslön på 82 500 dollar.


TV: Veckans Studio Oddset Hockey

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games