Anton Rödin sköt segern till Brynäs.
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Anton Rödin segerskytt för Brynäs mot Västerås: “Vi ger bort matchbilden”

ANNONS

Brynäs tappade 4-1 till 4-4 mot Västerås. 
Men Gävlelaget kunde ändå vinna efter att Anton Rödin skjutit 5-4 efter förlängning. 
– Det blev skott den här gången och det var skönt att den gick in, säger Rödin till TV4 efter avgörandet. 

Förra veckan inledde Brynäs sitt äventyr i HockeyAllsvenskan med att vinna med 5-2 mot AIK men under onsdagen blev det desto jämnare. 

Brynäs startade matchen riktigt bra och tog tag i matchbilden direkt från nedsläpp. Redan efter fem minuter kunde gästerna från Gävle ta ledningen då “juniorkedjan” var i farten igen. Anton Ohlsson, som blev målskytt i premiären, passade fram till NNoel Nordh framför mål som styrde in ledningsmålet. 

Därefter klev andrakedjan in i handlingarna för Brynäs. Jack Kopacka satte 2-0 efter passning av Johannes Kinnvall och bara några minuter senare agerade Kopacka i stället framspelare då han passade till Linus Ölund som lade in 3-0 bakom VIK-målvakten Ian Blomquist. Brynäs hade alltså skaffat sig en tremålsledning redan efter 15 minuters spel. 

– Jag tycker att vi spelar bra över hela banan. Vi får ner puckarna djupt och jobbar därifrån, vi är starka på puckarna, säger Noel Nordh som gjorde sitt andra seniormål i Brynäströjan: 
– Det är kul att det ramlar in någon puck. Jag har bra spelare runt omkring mig och då är det enkelt. 

I Västerås var det däremot frustrerat över hur spelet såg ut efter 20 spelade minuter. 

– Vad ska jag ens säga? Inte bra över huvud taget. Vi slarvar med pucken, spelar inte vårt spel och slarvar i backcheck, forecheck över hela jäkla banan. Det är underkänt gånger tio, säger Konstantin Komarek till TV4 efter första perioden. 

Västerås hämtade upp

När den andra perioden började var Västerås däremot lite hetare och de kunde även reducera direkt då Erik Flood satte 1-3 redan efter 98 sekunders spel i mittperioden. 

Brynäs tog tillbaka sin ledning när Miks Indrasis blev målskytt då han kunde skicka in pucken i ett i princip tomt mål efter passning av Tyler Vesel. Innan periodens slut skulle däremot Västerås få in en till reduceringspuck för 2-4. 

– Vi bestämde oss för att komma ut hårdare här i andra och det kändes bättre. Vi blir inte lika nervösa med pucken som i första. Vi litar på vårt system och försöker spela vårt spel, säger målskytten Kalle Loponen efter två perioder.

Brynäs var då självkritiska över insatsen i mittperioden.  

– De kom ut lite annorlunda än i första perioden och vi var inte redo för det. Vi borde vara mer mentalt förberedda på det. Det satte sig kanske lite i huvudet när vi ledde med 3-0, det kanske kändes för lätt. Vi måste vara mer redo inför tredje, säger Indrasis till TV4. 

Västerås chockade sedan Brynäs i den tredje perioden då lagets nya nordamerikaner såg till att hemmalaget jämnade ut. Shane Gersich slog in en retur för 3-4 och bara 18 sekunder senare kom kvitteringen då Kyle Topping skickade in 4-4 bakom Brynäsmålvakten Anders Lindbäck

VIK hade alltså hämtat upp 1-4 till 4-4 och Brynäs tog då timeout för att samla laget.

Anton Rödin hjälte för Brynäs

Båda lagen hade sedan chanser att avgöra men det blev inga fler mål under ordinarie tid utan förlängning väntade mellan Västerås och Brynäs. 

Trots att de hade tappat ledningen så reste sig Brynäs och kunde ändå vinna matchen. 52 sekunder in i förlängningen sköt nämligen Anton Rödin det avgörande 5-4-målet för att se till att Brynäs fick två poäng med sig. 

– Så som matchen tog sig till slut så är det två vunna poäng. Det blir så ibland och man får lära sig av det. Vi ger bort matchbilden lite och det tar vi med oss och försöker göra bättre framöver, säger Rödin till TV4. 

Brynäs har inlett med fem av sex möjliga poäng på säsongens två första matcher medan Västerås har plockat fyra poäng så här långt. 

Västerås – Brynäs 4–5 OT (0-3,2-1,2-0,0-1) 

Västerås: Erik Flood, Kalle Loponen, Shane Gersich, Kyle Topping.
Brynäs: Noel Nordh, Jack Kopacka, Linus Ölund, Miks Indrasis, Anton Rödin. 


TV: Örebro Hockey – säsongens tidiga utropstecken

Den här artikeln handlar om: