Foto: Bildbyrån
Nyhet

William Wikman förlänger med Örebro

ANNONS

Sedan han kom från Västerås förra säsongen har William Wikman blivit en publikfavorit i Örebro. Nu står det klart att forwarden blir kvar i Närke två år till.
– Han har haft en stark utveckling hos oss och det har varit roligt att se Willes beslutsamhet och utveckling i vår miljö, säger sportchefen Niklas Eriksson. 

William Wikman har fått en flygande start på säsongen där han på fyra matcher stått för två mål, bara ett bakom hans tre mål på 52 matcher förra säsongen.

Nu får forwarden också betalt för sin utveckling. Örebro meddelar att man har förlängt kontraktet med 26-åringen fram till

– Först och främst är jag väldigt glad över att fortsätta här i Örebro. Jag känner att jag precis som klubben har haft en stark utveckling vilket gjorde valet enkelt. Sedan dag ett har jag trivts i staden och med alla i och runt laget. Vi har något bra på gång och jag ser fram emot att fortsätta vara en del på den här resan, säger spelaren själv. 

När William Wikman kom fram i Leksand var det som en frisk fläkt. Det blev spel i både Hockeyallsvenskan och SHL som junior. Det blev sedan en flytt till Västerås i jakten på mer speltid. Där kom också genombrottet där han säsongen 21/22 stod för 32 poäng på 46 matcher.

Det gav ett SHL-kontrakt i Örebro där han förra säsongen var en spelare längre ner i hierarkin när laget gick hela vägen till en semifinal. Den här säsongen har det blivit mer speltid under Johan Hedberg, även om han inledde första matchen som 13:e forward.


TV: Garpen: "Värsta förlusten i min karriär"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games