Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Europa

Marcus Sörensen sköt hattrick – när Fribourg krossade Genève-Servette

Genève-Servette har fått en tung start på NL. Under fredagskvällen kördes regerande mästaren över med hela 7–1 borta mot Fribourg-Gottéron – där svenske Marcus Sörensen slog till med ett hattrick.

Förra säsongen blev Genève-Servette historiska mästare i den schweiziska ligan, då man för första gången i klubbens historia lyckades vinna mästerskapet. Till den här säsongen har man bland annat tappat sina svenska nyckelspelare i Henrik Tömmernes och Linus Omark, samtidigt som man fått en tuff start på säsongen.

Under fredagskvällen inkasserades lagets tredje förlust på de fyra inledande matcherna när man blev överkörda i bortamatchen mot Fribourg-Gottéron. Hemmalaget lyckades vinna med hela 7–1 – där fem av målen kom från lagets svenska spelare.

Hattrick av Marcus Sörensen

Marcus Sörensen öppnade målskyttet i den första perioden och halvvägs genom öppningsakten kunde Andreas Borgman utöka lagets ledning. I inledningen av den andra perioden lyfte Sörensen elegant in en straff till 3–1, innan Jacob de la Rose fyra minuter in i mittakten direktsköt 4–1. Halvvägs genom perioden fullbordade Sörensen sitt hattrick efter en fin framspelning från Nathan Marchon.

Marcus Sörensen har nu stått för fyra mål på sina fem inledande matcher den här säsongen, medan lagkamraten Jacob de la Rose tillsammans med Robin Kovács (Lausanne) är poängbäste svensk i ligan med sina fem poäng (3+2) på fem matcher.

Fribourg-Gottéron toppar NL efter fem spelade matcher, medan Genève-Servette placerar sig på en elfteplats i tabellen.

TV: Experterna väljer sina favoriter till priserna – då finns Dahlin med