HOCKEYALLSVENSKANS PREMIÄR
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Linus Lindblom - från kontraktslös till målskytt

ANNONS

För bara några dagar sedan saknade Linus Lindblom ett kontrakt. I kväll klev han fram som en av målskyttarna i Brynäs premiärseger.
– Det har varit speciellt, säger han om den ovissa situationen.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Linus Lindblom har funnits med på Brynäs försäsong och sköt bland annat ett hattrick i 9-1-segern mot Hudiksvall. Men det var först i onsdags det kommunicerades att den 20-årige forwarden faktiskt fått kontrakt med A-laget. Han själv fick inte reda på att han skulle få kontrakt förrän för tre dagar sedan.

Hur han tackade för förtroendet? Genom att bli målskytt i Brynäs 5-2-seger mot AIK, i den hockeyallsvenska premiären.

– Det var en väldigt snabb omställning och jag försökte bara skjuta. Jag fick igenom den genom backens ben och den gick in, säger han om målet.
– Det var ett otroligt tryck från våra och AIK:s fans. Det ger en otrolig kick. Det är otroligt att få vinna framför våra supportrar, säger en ständigt leende 20-åring till hockeysverige.se.

Hur har det varit att inte veta om du skulle få kontrakt eller inte?
– Det har varit väldigt speciellt. Tufft att inte veta. Men när man är på rinken varje dag och spelar matcher och tränar med grabbarna är det inget man tänker på.

Men du skrev kontraktet för bara några dagar sedan - och så kastas du in till det här?!
– (Skratt) Ja, det gäller att vara redo. Men det är bara kul.

Vad sa tränarna och sportchefen till dig på vägen fram till kontraktet?
– Vi hade lite samtal då och då. Varje dag, egentligen. De tyckte det såg bra ut, men det var inte klart förrän det var klart liksom. Sen visste jag att det såg positivt ut, och det gav mig en boost. När det blev klart var det bara en skön känsla.

Hyllas av tränaren

Lindblom debuterade i Brynäs A-lag redan förra säsongen, som junior, och blev då målskytt i sitt första byte. Han blev med det också den tredje (!) brodern Lindblom att spela för Brynäs i SHL, efter Marcus och Oskar.

Förstaårssenioren spelade i en ”ungdomskedja” med juniorerna Anton Ohlsson och Noel Nordh. Även Ohlsson blev målskytt och hade dessutom ett par ytterligare målchanser.
– Jag är jättenöjd med vad de presterar. De gjorde exakt vad vi sa och förtjänar verkligen det här. De sliter hårt varje dag och ger exakt det vi behöver från de unga spjuvrarna, sade tränaren Niklas Gällstedt på presskonferensen.

– Kul att höra! Vi försöker bara göra vårt bästa. Vi vet den roll vi har i laget. Vi vill bevisa att vi inte bara är ett gäng juniorer, utan att vi tillhör det här laget, svarar Lindblom när han får höra om berömmet.

Du är ju veteranen i den där kedjan också.
– (Skratt) Ja, precis. Vi har spelat lite ihop tidigare, i juniorlaget, så vi har lite kemi. Vi har mycket fart och mycket skills.

Storebror Oskar hade en tuffare fredag. Han träffades av ett skott i ansiktet på San Joses träning, och fick lämna träningspasset i förtid.
– Jaså? Då får jag nog ringa honom och kolla hur det är med honom, säger lillebror Linus.

Jack Kopacka, Anton Rödin och Tyler Vesel gjorde de resterande tre Brynäsmålen. Zion Nybeck och Branden Troock gjorde AIK:s.


TV: Vilka går upp i SHL?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM