Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Mardrömsstart för Frölunda: "Väldigt vimsiga"

ANNONS

Experternas favorit, Frölunda fick en tuff start på SHL-säsongen. Redan efter första perioden hade tre puckar gått in för kvällens hemmalag, Timrå och till slut blev det en 2–4-förlust för Göteborgslaget. 
– Det är väl typ det vi inte ska göra som vi har sysslat med hittills, säger Max Friberg i TV4.

I upptakten till säsongen 2023/24 har flertalet experter pekat ut Frölunda som vinnare av SHL, men när pucken väl släpptes i kvällens premiär fick Göteborglaget lite av en chock på bortais mot Timrå

Redan efter knappt två minuter öppnade Magnus Pääjärvi målskyttet - i boxplay, innan han tre minuter senare höll sig framme igen för sitta andra. 

Två avslut och två mål gav alltså hemmalaget en drömstart och de gästande favoriterna en riktig mardrömsstart. Detta byggdes sedan på när Robin Hanzl med sex sekunder kvar av första perioden satte 3–0 i powerplay. Hur stor besvikelse detta var visade sig tydligt när nya Frölunda-kaptenen Max Friberg ställde sig vid TV4:s mikrofon. 

– Timrå är hetare än oss, helt klart. Vi ger bort lite för mycket, det är slarv vid offensiv blå och även runt vår egna. De är snabba i sina omställningar. Det är tur att det är 40 minuter kvar så att vi kan rätta till det här säger Max Friberg i TV4.

Tidigt målvaktsbyte: “Vi är väldigt väldigt vimsiga”

Frölundatränaren Roger Rönnberg var inte nöjd och till den andra perioden byttes även burväktaren, Lars Johansson ut mot Frederik Dichow

– Vi är väldigt väldigt vimsiga i egen zon och det ser ut som att vi åker runt och inte riktigt litar på varandra. Däremot ser det bra ut i anfallszon. Det låter kanske konstigt att säga att det ser bra ut trots att vi gjort noll mål. Men det står jag för, säger Rönnberg till TV4.

Snacket i pausen gav däremot utdelning. Tidigt i andra petade Nicklas Lasu in en retur bakom Jacob Johansson och gav sitt lag en väg in i matchen. 

– Det är fortfarande lite krampaktigt, men lite bättre här i andra, säger Lasu till TV4 efter andra perioden. 

Fler mål blev det däremot inte av Frölunda. Istället kunde Elmeri Eronen sätta 4–1 i powerplay för Timrå under sista 20 och därmed stänga mötet. Jere Innala reducerade till 2–4 sent, men därefter spelades matchen av.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games