Patrick Harper.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
Spelarövergångar

Patrick Harper får tryout hos Arizona Coyotes

ANNONS

Patrick Harper gjorde ingen succé i HockeyAllsvenskan den senaste säsongen då han spelade för både Mora och Kristianstad. 
Men nu får forwarden chansen att visa upp sig i NHL – han skriver nämligen ett provspelskontrakt med Arizona Coyotes. 

Arizona Coyotes presenterar under onsdagskvällen att de tar in hela elva spelare på provspelskontrakt inför träningslägret senare i september. 

En av spelarna kommer då senast från HockeyAllsvenskan i Sverige. Patrick Harper flyttade till Mora inför förra säsongen men fick lämna klubben efter att endast ha gjort sex poäng på tolv matcher. Han skrev sedan på för Kristianstad där han avslutade med 15 poäng på 36 matcher. Totalt gjorde Harper sex mål och 21 poäng på 48 matcher i HockeyAllsvenskan. 

Trots att han inte lyckades färga i den svenska andraligan så bjuds 25-åringen nu alltså in till Arizona Coyotes träningsläger där han ska få provspela för att se om han kan spela till sig ett kontrakt med NHL-klubben. Tidigare i sin karriär har Patrick Harper tillhört Nashville Predators och 2017 var han med och vann JVM-guld med USA.  

Förre 20-målsskytten och tidigare stortalangen bjuds in

Bland övriga spelare som skriver provspelskontrakt med “Yotes” återfinns två noterbara spelare, Olli Juolevi och Ryan Dzingel

Olli Juolevi är en tidigare stortalang. Han draftades som femma av Vancouver Canucks 2016 efter att ha varit en av de allra bästa spelarna när Finland vann JVM-guld samma år. 25-åringen har dock haft det svårt i sin utveckling sedan draften då han endast har gjort 41 NHL-matcher för Vancouver Canucks, Florida Panthers och Detroit Red Wings. Den senaste säsongen spelade Juolevi i Anaheim Ducks farmarlag där han gjorde 14 poäng på 38 matcher i AHL. 

Ryan Dzingel var med i Ottawa Senators starka lag 2016/17 som var ett mål från att ta sig till Stanley Cup-final. Därefter hade han två bra säsonger för “Sens” där han sköt över 20 mål. Därefter har dock Dzingels karriär dalat då han har spelat i Columbus Blue Jackets, Carolina Hurricanes, Arizona Coyotes och San Jose Sharks utan att få fäste i NHL. Den senaste säsongen spelade 31-åringen i AHL med Chicago Wolves där han gjorde elva poäng på 22 matcher. Nu återvänder Dzingel alltså till Arizona i hopp om att kunna etablera sig i NHL igen.


TV: Tvivlar på Tomas Montén: "Har frågetecken där"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games