Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Johan Hedbergs lyxproblem inför premiären: "Jättesvårt"

ANNONS

Med en stundande premiär står Örebro nu helt utan skador. 
Ett glädjebesked, men även något som ställer till det lite för Johan Hedberg. 
– Samtidigt som det är grymt bra att få den här konkurrenssituationen så är det någon som inte kommer att få spela, säger Hedberg till NA.

Gustav Backström spåddes från början bli borta under säsongsinledningen, men har återhämtat sig snabbare än väntat. I och med den 28-årige backens återkomst i genrepet mot Linköping står Örebro nu med en full trupp inför torsdagens premiär. 

Det hela är självklart ett positivt besked, men skapar även huvudbry för tränaren Johan Hedberg, som plötsligt tvingas både peta och skära ner på speltid för ett par spelare, åtminstone var det fallet i genrepet. 

– Där är det ett viktigt jobb för oss coacher att alla känner sig delaktiga och att vi kan förklara varför någon annan är före någon annan på ett sätt som gör att det är acceptabelt. Jag är glad att ingen är glad för att de inte spelar. Ingen har så här långt sagt att den förstår. Det har mer varit att man inte håller med men accepterar, vilket är det man vill ha, säger Hedberg i en intervju med Nerikes Allehanda.

Därför petades löftet: “Han tyckte inte om det”

De spelare som fick ta smällen i förra veckan var William Wikman och Elias Pettersson, där den förstnämnda dessutom imponerat i uppladdningen till 2023/24. 

– Ja, det är jättesvårt, absolut och det är något jag tänker på dagligen. Sedan är det några som kanske inte haft en lika bra försäsong som andra men som över tid bevisat att man är en jäkligt bra SHL-spelare. Då känns det inte alltid rätt att flytta på en sådan heller. Vi har massor med folk som kan spela SHL-hockey, säger Hedberg om beslutet. 

William Wikman fick ont om speltid i genrepet, medan Elias Pettersson till och med petades helt och hållet. 

– "EP" är fortfarande junior och i den bästa av världar spelar han 65–70 matcher i år. Han tyckte inte om det men man måste också skynda långsamt. Det är saker som han får göra i en juniormatch som han inte får göra i SHL. Han behöver utveckla spelet med puck och läsningar och så vidare. Vi vill att EP ska utvecklas på alla sätt och vis och då kan det vara bra att spela med J20 en match.

Förra säsongen gjorde den nu 19-årige Pettersson 43 framträdanden i SHL:s grundserie.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games