HV71 förlorade mot Malmö.

Malmö tog övertygande seger mot HV71 i genrepet: “Styr matchen”

Det blev inget roligt genrep för HV71.
Malmö hade nämligen ett stort spelövertag och vann med 4-1 i Jönköping i den sista träningsmatchen för de båda lagen.
– Jag tycker att Malmö är bättre rakt igenom, säger HV-tränaren Tomas Montén till TV4 efter förlusten.

Under lördagen höll HV71 i sin årliga HV-dag där både SDHL-laget och SHL-laget skulle spela träningsmatcher. Damerna inledde dagen med att vinna med 5-2 mot Frölunda – men herrarna kunde inte följa upp det.

Direkt från nedsläpp var Malmö det bättre laget då de tog tag i spelet och skapade flera målchanser ner mot HV:s målvakt Victor Brattström. Till slut fick Brattström kapitulera då finske nyförvärvet Lauri Pajuniemi fick glida in och ladda på ett slagskott i powerplay vilket innebär 1-0 till bortalaget.

Malmö hade bud på fler mål och 2-0 kom sedan också i andra perioden efter ett direktskott av William von Barnekow. HV71 hade spelat upp sig i mittperioden men Malmökeepern Adam Werner stod emot.

Efter 59 sekunders spel i tredje perioden utökade skåningarna till 3-0. Anton Wahlberg åkte in i anfallszon och sköt ett handledsskott som gick in mellan benen på Brattström.

“Vi gör det inte tillräckligt tufft för Malmö”

Med drygt sju minuter kvar att spela fick HV71 däremot in en reducering efter en soloräd av André Petersson. HV-stjärnan fick pucken vid rödlinjen, fintade bort en Malmöback och lade sedan upp pucken i krysset.

Närmare kom dock inte HV utan i stället kunde Malmö göra mål i tom kasse för att vinna matchen med 4-1. Efteråt matchen var HV71:s tränare Tomas Montén kritisk mot insatsen.

– Det är mycket som kan vi bli bättre. Vi har någon period i andra där vi kommer upp lite men annars tycker jag att Malmö är bättre rakt igenom. Vi får repa tag i det, säger Montén till TV4 och fortsätter:
– Försvarsspelet är inte tillräckligt bra. Vi gör det inte tillräckligt tufft för Malmö. Det är något som definitivt måste gå upp.

Malmö hade en klart bättre lördag i Jönköping.

– Det var ett bra genrep för oss. Jag tycker att vi spelar oerhört bra med pucken, tar väl hand om den och styr matchen. Det var bra, säger Malmökaptenen Fredrik Händemark till TV4.

HV71 – Malmö 1–4 (0-1,0-1,1-2)

HV71: André Petersson.
Malmö: Lauri Pajuniemi, William von Barnekow, Anton Wahlberg, Johan Olofsson.

***

I den andra träningsmatchen som spelades under lördagen förlorade den allsvenska nykomlingen Kalmar mot Hockeyettan-laget Visby/Roma.

Visby/Roma vann med 2-1 efter straffläggning. Tatu Kokkola gjorde Kalmars enda mål.

TV: "Förvånad att det blev han"