Anton Lander och Timrå är felfria på försäsongen.

Timrå går rent på försäsongen – så gick det i kvällens träningsmatcher

Timrå går rent på försäsongen, Leksand slår ärkerivalen och Luleå håller nollan i genrepet – så gick det i kvällens träningsmatcher.

Timrå IK hade fem vinster på fem matcher på försäsongen inför fredagskvällens rivalmöte mot MoDo och vid en seger hade Timrå chansen att ta full pott.

Så blev det också.

Timrå tog en femetta mot MoDo i Härnösand för att få det bästa avslutet på försäsongen där de alltså gick rent.

Finländaren Panu Mieho gav Timrå ledningen mot slutet av den första perioden och i den andra trillade sedan fler mål in. Hemvändaren Filip Hållander satte 2-0 innan Mieho var i farten igen för sitt andra och Timrås tredje mål i matchen.

MoDo fick in en reduceringspuck genom backen Niklas Folin men i den tredje perioden tog Timrå död på matchen. Jonathan Dahlén skickade in fyran innan Didrik Strömberg gjorde mål för att fastställa slutresultatet 5-1 till TIK.

Timrå hade därmed en perfekt försäsong med sex vinster på sex matcher. MoDo däremot avslutar försäsongen med förlust och deras facit blir tre vinster och fyra förluster i träningsmatcherna.

MoDo inleder SHL-säsongen borta mot Skellefteå på torsdag medan Timrå möter Frölunda hemma.

MoDo – Timrå 1–5 (0-1,1-2,0-2)

MoDo: Niklas Folin.
Timrå: Panu Mieho 2, Filip Hållander, Jonathan Dahlén, Didrik Strömberg.

***

Leksand har haft en minst sagt rörig och händelserik försäsong – men de får i alla fall avsluta med seger mot ärkerivalen Mora.

Det satt däremot hårt inne då det var mållöst i 47 minuter innan nollan spräcktes. Leksand tog ledningen med 1-0 efter en olycklig situation för Mora. Pucken flög upp i luften framför Moras mål och den norske talangen Petter Vesterheim skulle då ta ned pucken med sin hand men i stället studsar den på Vesterheims handske och in i målet. Patrik Norén noterades som målskytt då han var siste Leksandsspelare på pucken.

Nästan direkt efter målet kunde Leksand utöka då Marcus Karlberg styrde in 2-0 för SHL-laget. Samme Karlberg höll sig sedan framme och gjorde 3-0 i tom kasse precis i matchens slutsekunder.

Det blev alltså 3-0 till Leksand mot Mora sedan målvakten Mantas Armalis hållit nollan.

Det är Leksands andra derbyseger mot Mora på försäsongen och de avslutar därmed försäsongen med tre vinster och fyra förluster. Mora har samma facit, tre vinster och fyra förluster, så här långt.

Leksand inleder sin SHL-säsong hemma mot Örebro på torsdag. Mora å sin sida har en träningsmatch kvar då de möter Östersund på tisdag innan deras säsong i HockeyAllsvenskan börjar.

Mora – Leksand 0–3 (0-0,0-0,0-3)

Mora: –
Leksand: Marcus Karlberg 2, Patrik Norén.

***

Ett annat SHL-lag som avslutar sin försäsong med seger är Luleå. De hade rest till Finland för en match mot Kärpät.

Senast när de möttes vann finländarna med 5-4 efter straffar (i matchen där Sara Grahn hoppade in för Luleå) men under fredagskvällen fick Luleå revansch.

Det blev bara ett mål i matchen och det gjorde Brendan Shinnimin för att se till att Luleå skulle vinna med 1-0. Det var i den andra perioden som Shinnimin klev fram efter att norrbottningarna fått ett straffslag.

Shinnimin var hur kylig som helst och gjorde flera dragningar innan han kunde runda målvakten och lägga in vad som skulle bli matchens enda mål.

Luleå spelade starkt i defensiven samtidigt som Matteus Ward räddade alla skott för att hålla nollan i genrepet inför SHL-säsongen.

Det blev därmed tre vinster och tre förluster för Luleå på försäsongen. De inleder sin SHL-säsong borta mot Oskarshamn på torsdag.

Kärpät – Luleå 0–1 (0-0,0-1,0-0)

Kärpät: –
Luleå: Brendan Shinnimin.

***

Luleå var inte det enda svenska laget i Finland under fredagskvällen – men för Djurgården gick det inte riktigt lika bra.

DIF ställdes mot TPS Åbo och då blev det förlust med 3-1 för stockholmarna. TPS tog en 2-0-ledning i den första perioden och behöll sedan sin ledning resten av matchen.

I början av tredje perioden gjorde svenske centern Linus Fröberg 3-0. Djurgården fick sedan ett reduceringsmål då Olle Liss blev målskytt i powerplay mot slutet av matchen.

Djurgården har fortfarande bara en vinst på försäsongen (mot Hockeyettan-laget Visby/Roma). Sedan har det blivit fyra förluster mot HV71, Frölunda, Örebro och TPS. DIF avslutar sin försäsong på torsdag då Brynäs står för motståndet.

TPS – Djurgården 3–1 (2-0,0-0,1-1)

TPS: Aarne Talvitie, Topias Haapanen, Linus Fröberg.
Djurgården: Olle Liss.

***

Allsvenska nykomlingen Nybro tar en stark skalp under fredagskvällen då de besegrar BIK Karlskoga hemma i Småland.

Nybro inledde matchen lysande och gick upp till en 3-0-ledning efter att lagkaptenen Adam Persson inlett målskyttet och importerna Alex Tonge och Rihards Marenis följde sedan upp det med varsitt mål.

Karlskoga jobbade sig sedan tillbaka in i matchen då Måns Krämer reducerade i andra perioden. I tredje fick värmlänningarna sedan kontakt då norske forwarden Eskild Bakke Olsen blev målskytt. Närmare än så kom däremot inte Karlskoga. BIK hade både en missad straff samt ett mål bortdömt vilket innebar att slutresultatet blev 3-2 till Nybro.

Nybro har alltså tre vinster och tre förluster så här långt på försäsongen. Karlskoga har exakt samma facit med också tre segrar och tre nederlag. På onsdag möts lagen igen, då uppe i Värmland.

Nybro – Karlskoga 3–2 (3-0,0-1,0-1)

Nybro: Adam Persson, Alex Tonge och Rihards Marenis
Karlskoga: Måns Krämer, Eskild Bakke Olsen.

***

Västervik var obesegrade på försäsongen inför kvällens match med fem raka vinster. Men när de reste till Södertälje tog den sviten slut. SSK vann nämligen med 3-0 för att bli första laget att vinna mot Västervik under försäsongen.

Emil Alba gav hemmalaget ledningen i den första perioden och det skulle sedan dröja till tredje perioden innan nästa mål kom. Christopher Liljewall styrde in 2-0 och därefter kunde återvändande toppspelaren Ludwig Blomstrand göra 3-0 i tom kasse.

Tomas Sholl vaktade kassen för Södertälje och räddade alla 32 skott för att hålla nollan. Edvin Olofsson i Västerviks mål räddade 37 av 39 skott i matchen.

Södertälje står nu noterade för fyra segrar och två förluster på försäsongen medan Västervik har fem vinster och endast ett nederlag. SSK möter Almtuna i sin nästa träningsmatch på onsdag, Västervik å sin sida ställs mot Tingsryd på torsdag.

Södertälje – Västervik 3–0 (1-0,0-0,2-0)

Södertälje: Emil Alba, Christopher Liljewall, Ludwig Blomstrand.
Västervik: –

***

Det blev en storseger för Tingsryd under fredagskvällen då de ställdes mot Hockeyettan-laget Karlskrona.

TAIF tog ledningen med 2-0 i första perioden genom Gustav Olhaver och Jacob Lundegård. Efter en mållös andra period kunde Tingsryd dra iväg i den tredje perioden. Maksims Semjonovs gjorde 3-0 och sedan kom 4-0 av Emil Öhrvall innan Isak Hellerstedt fastställde slutresultatet 5-0.

Tingsryd har nu positivt facit med fyra vinster och tre förluster på försäsongen. De spelar sin sista träningsmatch på torsdag då de ställs mot Västervik.

Tingsryd – Karlskrona 5–0 (2-0,0-0,3-0)

Tingsryd: Gustav Olhaver, Jacob Lundegård, Maksims Semjonovs, Emil Öhrvall, Isak Hellerstedt.