Lucas Carlsson.
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
Nyhet

Lucas Carlsson avslutar hockeykarriären

ANNONS

Lucas Carlsson hann både skriva på och bryta kontraktet med tyska klubben Eispiraten Crimmitschau på en vecka. 
Nu berättar forwarden för Länstidningen Södertälje att han avslutar hockeykarriären.
– Jag känner inget jättesug för att spela hockey så det är väl det, säger Carlsson till tidningen. 

Förra veckan presenterades Lucas Carlsson av den tyska klubben Eispiraten Crimmitschau. Men tidigare i dag, bara drygt en vecka efter att han värvats, så stod det klart att Carlsson bröt sitt kontrakt med klubben och flyttade hem till Tyskland. 

Kontraktet bröts av personliga skäl och nu berättar 29-åringen själv att han avser att avsluta sin hockeykarriär. 

– Jag tänkte lägga av. Jag känner inget jättesug för att spela hockey så det är väl det. Inte mer att säga om det egentligen, säger Carlsson till LT.

Forwarden ska ha haft tankar på att avsluta karriären under en längre tid, ända sedan förra året, men trots det gav han det ett försök genom att skriva på för DEL2-klubben. 

– Det var väl lite för att se om jag kunde få tillbaka suget, men jag kände inget sug alls. Det är svårt att prestera om man inte har någon motivation.

Lucas Carlsson: “Dags att göra något annat”

Lucas Carlsson spelade i Södertälje förra säsongen och fick även ett erbjudande att stanna i SSK men han valde att nobba det. Efter försöket i Tyskland är Carlsson nu alltså inställd på att karriären är över. 

– Man ska väl aldrig säga att man ska sluta spela helt, men så som jag känner nu blir det så. Just nu känner jag noll sug och man har ju levt två lite olika liv. Alla säger ju olika, vissa tycker det är kul att spela tills de är 35, men jag känner att det är dags att göra något annat, säger han till Länstidningen Södertälje

Under sin karriär spelade Carlsson 374 matcher i HockeyAllsvenskan för Södertälje och AIK. Han blev en populär och omtyckt spelare i just SSK där han spelade nio säsonger och gjorde totalt hela 416 matcher i SSK-tröjan vilket är åttonde mest i klubbens historia. Han var bland annat med om att föra upp klubben tillbaka till HockeyAllsvenskan 2016.


TV: "Sticker ut – på ett negativt sätt”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL