Max Friberg visade vägen i genrepet - i återkomsten i Billingehov

En sista match stod mellan SHL-lagen och SHL-premiären inför kvällen.
Det stora styrkebeskedet stod Frölunda för efter att ha vänt 1–3 till en 4–3-vinst mot Rögle, i Max Fribergs återkomst i Billingehov.

Frölundas fina form under försäsongen fortsatte ikväll. Sju segrar på åtta blev åtta på på nio efter kvällens genrep mot Rögle, och detta genom en imponerande vändning.

Två mål av Ängelholmlagets Rodrigo Abols och ytterligare ett i powerplay gjorde att ställningen var 3–1 inför de sista 20. Då klev Max Friberg fram och gjorde även han sitt andra för dagen. Ett mål som startade en fin upphämtning. Gustav Rydahl kvitterade därefter innan Jere Innala avgjorde i fyra mot tre på övertiden.

Matchen, som var den första i Billingehov på tolv år för Max Friberg, avslutades med att Frölundakaptenen tog ett ärovarv på isen framför sin moderklubb, Skövde IK:s supportrar.

Rögle – Frölunda 3–4 (ÖT)
Rögle: Rodrigo Abols x2, Anton Bengtsson
Frölunda: Max Friberg x2, Gustav Rydahl, Jere Innala

*****

På annat håll var det Örebro som stod för lite av en kollaps i sitt genrep. Ett tidigt mål kunde inte följas upp och istället hittade Linköping både 1–1 och 2–1 inom endast ett par minuter i den andra perioden. Målen stod Henrik Törnqvist och Remi Elie för. Den sistnämnda i vad som blev hans comeback efter en skada i första försäsongsmatchen.

Örebro – Linköping 1–2
Örebro: Jonathan Lekkerimäki
Linköping: Henrik Törnqvist och Remi Elie.

*****

För Oskarshamns del var vägen till seger enklare. Två mål i den andra och den tredje perioden gjorde att man kunde besegra de Hockeyallsvenska nykomlingarna Nybro med 4–2. På så sätt kunde man avsluta försäsongen med ytterligare en seger.

Oskarshamn – Nybro 4–2
Oskarshamn: Patrik Karlkvist, David Quenneville, Nick Olesen och Gustaf Westlund.
Nybro: Eero Savilahti och Rihards Marenis.

*****

För AIK såg det ut att bli ett välbehövt trendbrott efter vad som hittills varit en tuff försäsong. Efter 1–2-underläge vid 20 minuter spelade vände man helt till 3–2 inför tredje. Väl där föll man däremot ihop. Tre mål från Västerås i den tredje perioden gjorde att matchen svängde ytterligare en gång. Slutresultatet blev därmed 5–3 till Västerås.

AIK – Västerås 3–5
AIK: Christoffer Björk, William Nilsson Ignberg och Richard Gynge.
Västerås: Shane Gersich, Nick Hutchison

*****

Det blev en målrik match mellan Almtuna och Östersund där hemmalaget till slut fick se sig besegrade. Utropstecknet blev nyförvärvet, Grant Mismash som stod för två mål, varav det sista, avgörande i förlängningen.

Almtuna – Östersund 3–4 (ÖT)
Almtuna: Kalle Eriksson, William Eriksson och Marcus Karlström.
Östersund: Grant Mismash x2, Henrik Marklund och Fredrik Strömgren.