Foto: Bildbyrån
Nyhet

Justin Kloos: "En väldigt märklig skada"

ANNONS

Justin Kloos tränar fortfarande på egen hand. Amerikanen åkte på ett bakslag i sin handskada, och kommer missa säsongsinledningen.
– Det är en riktigt konstig skada som man inte riktigt kunde se komma, säger skarpskytten till Falu-Kuriren.

Max Véronneau är tillbaka i träning, men Leksand saknar alltjämt Justin Kloos. Fjolårets interna skyttekung kom tillbaka till Dalarna med vad som sades vara en lindrigare skada i handen.

Tiden gick, men smärtan ville inte släppa. Det stod till slut klart att det inte var en muskulär skada, som var den första misstanken, utan en stressfraktur på ett litet ben.

– Det här var ingenting någon förväntade sig när jag först kom hit. Det är en väldigt märklig skada. Nu är det uppenbart att det här var något helt annat än vi först trodde. Vi trodde att det var muskulärt. Men, när det aldrig gav med sig fick vi tänka om, säger 29-åringen till Falu-Kuriren.

Justin Kloos är på väg in i sin tredje raka säsong i Leksand och har haft skadeproblem till och från under hela sin tid i Dalarna. Förra säsongen missade amerikanen flera matcher efter ett skott på handen.

“Väldigt frustrerande”

Nu kommer han av allt att döma även missa ett par matcher i årets säsongsinledning. Med bara en vecka kvar till premiären kör han fortfarande träning på egen hand. Prognosen är att vara tillbaka om ungefär två veckor.

– De sista åren har jag bara haft de märkligaste skadorna. Jag har missat veckor här och där. Hela den här perioden har varit väldigt frustrerande. Jag hoppas verkligen att det här är det enda hindret i år för det har varit för mycket senaste säsongerna.

Förra säsongen stod forwarden för 13+14 på 43 matcher. 


TV: Ifrågasätter målvaktssatsningen: ”Inget stort fan”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM