Roger Rönnberg.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Roger Rönnberg om Frölundas nybygge: "Svårt att ta såna här beslut"

ANNONS

Frölunda bygger nytt inför den kommande säsongen. Joel Lundqvist, Ryan Lasch, Patrik Carlsson är alla borta – från ett lag som sänkt medelåldern med tre år.
– Det är svårt att ta såna här beslut, säger tränaren Roger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

Till den kommande SHL-säsongen har Frölunda sänkt sin medelålder från 28 år till 25 år. Trotjänare som Joel Lundqvist, Ryan Lasch och Patrik Carlsson har slutat eller lämnat klubben, medan veteranen Loui Eriksson inte erbjöds något nytt kontrakt.

Ett omtag har tagits i Göteborgklubben, med andra ord.

– Jag har full förståelse att de flesta tycker att det är hål i huvudet på en när du gör en sån här ”rebuild” och inte väljer att förlänga med en sån spelare som Loui Eriksson, som verkade vilja fortsätta. Det är svårt att ta såna här beslut, säger Roger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

Rätt eller fel – svaret lär dröja

Det kommer att dröja flera år innan Frölunda får svaret om detta var rätt eller fel väg att gå, menar Rönnberg.

–  Det kanske tar fem-sex år, eller tio år, innan det här visar sig vara det här var det som föreningen behövde. Att vi satsar på unga spelare. Rätt eller fel? Det är i alla fall första gången i modern historia som Frölunda gör en ”rebuild” när föreningen har bra ekonomi, säger Rönnberg.

Frölundatränaren är förstående till de som är kritiska mot klubben att bryta med en sådan spelare som Ryan Lasch.

– Ja, absolut. Absolut. Det förstår jag verkligen. Det beslutet tas med hjärnan och inte med hjärtat. Jag och Ryan skildes åt med en jättelång kram, där vi påminde varandra om att vi vunnit fem gånger tillsammans. Det är det som vi, jag och han, kommer att komma ihåg. Sedan har vi tyvärr inte vunnit något sedan han kom tillbaka den sista gången. Och det är tråkigt. Vi valde att fokusera på det som är positivt, säger Rönnberg.

Under lördagen spelar Frölunda träningsmatch mot SHL-konkurrenten Linköping innan laget avrundar försäsongen med en match mot Rögle i Skövde på torsdag nästa vecka.


TV: "Sticker ut – på ett negativt sätt”

Den här artikeln handlar om: