Intervju

Från college till AHL - möt svenske succédoldisen Wilmer Skoog

Efter fem år, en examen och en titel kliver nu Wilmer Skoog in i seniorhockeyn på riktigt. 24-åringen ska kastas i på djupt vatten, direkt i AHL.

ANNONS

För många hemma i Sverige är han fortfarande en doldis, men på andra sidan Atlanten håller Wilmer Skoog på att slå igenom på riktigt. 

Sedan flytten till Nordamerika har utvecklingen gått stadigt framåt för Wilmer Skoog. På fem år har han gått från att vara ett löfte till en jämn poängspelare i den amerikanska collegeligan NCAA. Från Västerås IK och Sverige hela vägen till Hockey East-titeln med Boston University. Hela resan har gjort att han nu förbereder sig för att kliva ut på isen i NHL:s farmarliga, AHL - under sin första riktiga säsong som seniorspelare. 

– Jag är riktigt taggad och glad att det löste sig på det här sättet. Det är det här jag har trott på, och det jag har jobbat för. Det var kul att se att det funkade. Nu ska jag visa att jag är värd det och säkra ett till kontrakt, sä

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om: