Emil Heineman.
Foto: David Kirouac/Icon SMI/ZUMA Press AHL
NHL

Emil Heineman siktar på NHL-spel: "Övertygad om att jag har vad som krävs"

ANNONS

Emil Heineman avslutade säsongen starkt i AHL med nio poäng på elva matcher. Till hösten siktar den tidigare Leksandsforwarden på en plats i Montréal Canadiens lag.
– Jag är övertygad om att jag har vad som krävs, säger Heineman till TVA Sports.

Efter Leksands åttondelsfinaluttåg mot Rögle i våras packade Emil Heineman snabbt sin trunk för att avsluta säsongen med AHL-spel i Nordamerika. Där stod 21-åringen för nio poäng, varav sju mål, på elva matcher med Laval Rocket.

Heineman har fått blodad tand av sin starka säsongsavslutning i Nordamerika – och siktar på att knipa en ordinarie plats i Montréals NHL-lag till hösten.

– Jag har aldrig spelat en match i NHL, men om jag ser tillbaka på de tre försäsongsmatcher jag spelade förra säsongen så är jag övertygad om att jag har vad som krävs. Inte bara att ta en ordinarie plats, utan även att göra skillnad, säger Heineman till TVA Sports.

“Jag kan använda mitt skott mer”

21-åringen menar att spelstilen i Nordamerika passar honom perfekt.

– Jag kollade igenom min statistik efter säsongen och där var det en sak som stack ut: Jag sköt mycket mer i Laval än vad jag gjorde hemma i Sverige. Det är en stor fördel med de mindre rinkarna, att jag kan använda mitt skott mer.

Emil Heineman är redan på plats i Kanada för att förbereda sig inför den stundande säsongen, där han tränat med några andra av NHL-klubbens talanger. Den svenske forwarden känner sig bättre förberedd för att försöka ta en plats i NHL än vad han gjorde förra säsongen.

– Jag är mognare och mer medveten om hur viktigt det är att med spelet över hela banan. Jag vill vara delaktig i alla delar av spelet. Jag kommer också ha ett annat lugn efter mina erfarenheter med Laval. Jag hoppas att jag får chansen att spela framför Canadiens-fansen och hjälpa laget, säger Heineman.


TV: Nylander pratar om sin kontraktssituation

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games