Mike Rupp vill se William Nylander i Anaheim Ducks.
Video: Viaplay
NHL

Experten vill se William Nylander i Anaheim: "Hade passat perfekt"

ANNONS

William Nylanders framtid i Toronto är oviss. Nästa sommar går kontraktet ut – samtidigt som storstjärnan Auston Matthews ska ha sitt nya monsteravtal med klubben. Nu vill NHL Networks expert Mike Rupp se en flytt till Anaheim för Nylander.
– Kalifornien hade passat honom perfekt, säger Rupp.

Sedan den 1 juli har Toronto och William Nylander kunnat förhandla om ett nytt avtal, då hans nuvarande kontrakt med Maple Leafs löper ut sommaren 2024. Huruvida den svenske skarpskytten kommer att skriva ett nytt kontrakt, eller över huvud taget bli kvar i klubben, är i nuläget ovisst.

– Hans tid (i Toronto) börjar närmar sig slutet. Under någon gång den här säsongen så kommer vi nog att få se honom flytta, säger NHL Networks expert Mike Rupp.

“En av de mest underbetalda spelarna i ligan”

Problemet för Toronto är att även storstjärnan Auston Matthews, vars lönetaksträff ligger på 11,6 miljoner dollar, sitter på ett utgående kontrakt. Matthews lönetaksträff väntas stiga – vilket gör det svårt att rymma bägge under NHL:s lönetak. Nylander har en lönetaksträff på 6,96 miljoner dollar den kommande säsongen, en lönetaksträff som också väntas öka en hel del vid nästa kontraktsskrivning.

– Han är en av de mest underbetalda spelarna i ligan. Det har varit en grym deal för Toronto, men han går inte att gömma längre. Han gjorde 40 mål förra säsongen – lika många som Auston Matthews. Jag säger inte att han är lika bra som honom, men Matthews kommer att få sitt monsterkontrakt med Toronto vilket gör att det inte finns tillräckligt mycket pengar till andra, säger Rupp.

Expertens val: Anaheim Ducks

I stället vill Mike Rupp se William Nylander göra Leo Carlsson sällskap i Anaheim Ducks.

– Jag vill se honom vara “The Man” någon annanstans. Ett perfekt lag hade varit Anaheim. Jag vet inte hur en affär skulle kunna se ut, men jag vet att Nylander hade varit fantastisk i den där laguppställningen. Zegras, McTavish, Carlsson, Terry… Sedan gillar “Willy” vädret och den livsstilen. Kalifornien hade passat honom perfekt.

Se hela diskussionen i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games