Mattias Norlinder kopplas samman med MoDo.
Foto: Zuma Press (Montage)
Nyhet

Dementerar Mattias Norlinder-ryktet: "Stämmer absolut inte"

ANNONS

Enligt nordamerikanska uppgifter kommer Mattias Norlinder att vända hem till Sverige om han inte tar plats i Montréal Canadiens i höst. Enligt Expressen ska backen vara muntligt överens med MoDo om en hemkomst om han inte kniper en backplats i NHL.
“Mattias och jag vet inte var detta falska rykte kommer ifrån”, skriver agenten Claes Elefalk i ett mejl till TVA Sports

Spel i NHL - eller flytt hem till Sverige.

Det gör nordamerikanska uppgifter gällande kring Mattias Norlinders höst. Enligt uppgifterna ska det inte vara ett alternativ för den svenske backen att spela farmarlagshockey även den kommande säsongen.

Uppgifterna skjuts emellertid ned av agenten Claes Elefalk.

“Mattias och jag vet inte var detta falska rykte kommer ifrån. ”Mattie" kan inte vänta med att få komma till Canadiens träningsläger. Han kommer att åka över i början av september", skriver Elefalk i ett mejl till TVA Sports.

Gradin dementerar: “Stämmer absolut inte”

Enligt Expressen ska MoDo och Norlinder ha en muntlig överenskommelse om backen inte tar en plats i NHL. Det är uppgifter som MoDo sportchef Henrik Gradin dementerar.

– Det stämmer absolut inte. Däremot har vi en haft dialog sedan i våras och vi vill att han ska spela i Modo Hockey. Han har varit tydlig med och sagt: "Den dagen jag vill vända hem hem hör jag av mig till er", säger Gradin till Allehanda.

Mattias Norlinder, som spelade sex NHL-matcher med Montréal säsongen 2021/22, noterades för 19 poäng (2+17) på 67 AHL-matcher den gångna säsongen. Han har tidigare spelat SHL-hockey med Frölunda.


TV: Svenskarna återvänder från långtidsskador – hyllas av experterna

Den här artikeln handlar om: