Foto: Bildbyrån
Nyhet

Malmö spikar lagbygget – med Alan Quine

ANNONS

Vi är knapp halvvägs in i juli, men redan nu spikar Malmö sitt lagbygge. Sist in blir Alan Quine, senast i Ontario Reign i AHL.
– En erfaren och smart spelare som visat hög nivå i flera säsonger borta i Nordamerika, säger sportchefen Björn Liljander.

Alan Quine har flera produktiva säsonger i AHL bakom sig. Nu är 30-åringen klar för spel i SHL.

Det är Malmö Redhawks som har värvat forwarden på ett ettårskontrakt.

– Jag har spelat med många svenskar genom åren och vet att SHL är en väldigt bra liga som jag tror kommer att passa min spelstil på ett väldigt bra sätt. Om jag ska beskriva min spelstil så är jag främst en offensiv playmaker som gärna är med i målprotokollet. Dock sätter jag även en stor stolthet i mitt defensiva spel och vill hjälpa laget över hela banan, säger spelaren själv till klubbens hemsida.

Den senaste säsongen spelade kanadensaren Ontario Reign, där blev det 27 poäng på 64 matcher. En säsong som var bland det svagaste i hans karriär. Tidigare har det bland annat blivit 52 poäng på 41 matcher i AHL.

“Förmågan med pucken sticker ut”

Under karriären har Alan Quine också spelat 106 matcher i NHL för Calgary och New York Islanders och där stått för 28 matcher.

– Han besitter fina kvalitéer i det offensiva spelet, där hans förmåga med pucken sticker ut. Med Alan får vi in en offensiv kraft som är hungrig på att starta upp ett nytt kapitel på sin hockeyresa, säger Björn Liljander.

Malmö har nu 13 forwards på kontrakt till nästa säsong.


TV: John Klingberg om övergången till Toronto

Den här artikeln handlar om: