Zach Fucale.
Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports & NHL/Skärmdump
Spelarövergångar

Zach Fucale flyttar till KHL-klubben Traktor Tjeljabinsk

ANNONS

Zach Fucale blev nyligen Calder Cup-mästare med Hershey Bears. 
Nu flyttar den NHL-meriterade målvakten till Traktor Tjeljabinsk i ryska KHL. 

Flera hockeyspelare väljer att nobba KHL till följd av Rysslands anfallskrig mot Ukraina som pågått i nästan ett och ett halvt år. 

Men det är också ett antal spelare som väljer att flytta till Ryssland trots detta. Bland annat är fyra svenskar klara för KHL-spel nästa säsong, Robin Press, Fredrik Claesson, Pontus Åberg och Johan Mattsson

Ett stort antal kanadensaren och amerikaner har också valt att flytta till KHL och totalt är det 122 importspelare (enligt EliteProspects) i den ryskägda ligan för säsongen 2023/24.

Tidigare JVM-stjärnan till KHL

Senast att skriva på för en rysk klubb är den kanadensiske målvakten Zachary Fucale som är klar för Traktor Tjeljabinsk. Han kommer närmast från Washington Capitals organisation där han blev Calder Cup-mästare med Hershey Bears förra månaden. 

28-rringen har spelat fyra NHL-matcher i sin karriär och fick NHL-debutera för Washington i november 2021 där han höll nollan i sin NHL-debut. 

Zach Fucale draftades av Montréal Canadiens i andrarundan som första målvakt 2013. Han var förstemålvakt för Kanada på JVM både 2014 och 2015. Vid turneringen 2015 var han en av JVM:s bästa målvakter och en av de stora hjältarna när Kanada vann JVM-guld med ett lag som bland annat innehöll Connor McDavid. Han hade dock senare svårt att nå upp till sin potential och blev aldrig en etablerad NHL-målvakt vilket nu gör att han lämnar Nordamerika för spel i Ryssland.


TV: Gustav Nyquist om övergången till Nashville

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL