Viktor Lööv.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Viktor Löövs karriär kan vara i fara – efter ryggradsskadan

ANNONS

Viktor Löövs status är osäker på grund av en ryggradsskada. 
Då han ännu inte har hittat rätt behandling kan karriären vara i fara, uppger schweiziska tidningen Bieler Tagblatt.
– Vi har regelbunden kontakt med honom, men situationen är väldigt frustrerande, säger Biel-Biennes sportchef, Martin Steinegger.

Biel-Bienne gick till final i Schweiz men förlorade i den sjunde och avgörande matchen mot Genève-Servette. I den sista finalmatchen åkte då Biels svenske back Viktor Lööv på en svår skada som gör att hans status inför nästa säsong är osäker. 

Lööv ska ha skadat sin ryggrad och enligt uppgifter från Schweiz ska han ännu inte ha hittat rätt behandling för skadan. Han ska ha stora problem med skadan trots att det gått över två månader sedan den sista matchen. 

Nu kommer då uppgifter om att karriären kan vara i fara för Lööv om han inte hittar rätt behandling snart. 

– Vi har regelbunden kontakt med honom, men situationen är väldigt frustrerande. Han vet inte vad han kan förvänta sig. Alltför många saker är fortfarande oklart, och inga konkreta behandlingsalternativ har hittats hittills, säger sportchef Martin Steinegger till Bieler Tagblatt.

Har spelat VM och varit i NHL

Svensken skulle flytta tillbaka till Schweiz för försäsongens start i augusti men skadan gör nu att det är oklart om han ens kommer kunna spela. Därför utforskar Biel-Bienne nu möjligheten att eventuellt värva en åttonde importspelare för att ersätta ett möjligt tapp av Lööv. 

Viktor Lööv från Södertälje spelade för SSK och MoDo i Sverige innan han flyttade till Nordamerika. Där han fick han spela fyra NHL-matcher med Toronto Maple Leafs samt gjorde fyra säsonger i farmarligan AHL. Han spelade därefter tre säsonger i KHL med finska Jokerit och flyttade till EHC Biel 2021 där han har varit en av lagets viktigaste spelare de två senaste säsongerna. 2021 var Lööv med och spelade VM med Tre Kronor.


TV: John Klingberg om övergången till Toronto

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games