Taylor Hall trejdas till Chicago
Foto: Bildbyrån
NHL

Taylor Hall trejdas till Chicago Blackhawks

ANNONS

Draftveckans första stora trejd är här. Taylor Hall byts bort från Boston till Chicago i vad som skulle kunna beskrivas som en ren lönedump.

Taylor Hall byter klubb - igen. Efter att tidigare ha spelat för Edmonton, New Jersey, Arizona, Buffalo och Boston är han nu klar för sin sjätte NHL-klubb i karriären. Den tidigare Hart Trophy-vinnaren är nämligen klar för spel i Chicago. Det är fjärde gången han trejdas. Hall har tidigare varit en del av bytesaffärer som tagit honom till New Jersey, Arizona och Boston. Buffalo skrev han på för som free agent.

Hall har spelat för Boston i drygt två säsonger, och gjort 111 poäng på 158 matcher. Den senaste säsongen gjorde den forne draftettan 36 poäng på 61 matcher, och fick spela en ganska tillbakadragen roll i stjärntäta Bruins. Nästa säsong kommer han alltså få möjligheten att få spela med det blivande förstavalet i årets draft: Connor Bedard.

Taylor Hall har två år kvar på sitt kontrakt, värt sex miljoner dollar per säsong.

Lönedump

Även 36-årige Nick Foligno, som sitter på ett utgående kontrakt, är en del av bytesaffären. Där får Chicago helt enkelt bara rättigheterna till att sajna kontrakt med honom, innan avtalet går ut vid månadsskiftet och han blir en unrestricted free agent.

I motsatt riktning går rättigheterna till Ian Mitchell och Alec Regula, som båda är restricted free agents. Därmed kommer Boston ha rättigheterna till de båda även efter att kontrakten löper ut den sista juni. Mitchell gjorde 35 matcher för Blackhawks förra säsongen. Regula gjorde fyra.

Med andra ord kan man konstatera att Boston genomför trejden mer eller mindre bara för att bli av med Taylor Halls lön. Bruins behöver det utrymmet för att kunna skriva ett nytt kontrakt med Tyler Bertuzzi, som gjorde succé efter att han trejdats till klubben i våras.  Dessutom kickar David Pastrnaks nya monsterkontrakt, värt över elva miljoner dollar per säsong, igång från och med kommande säsong.


Minnesvärda stunder från Chicago Blackhawks säsong 2022


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games