Kevin Hayes kan trejdas.
Foto: Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Kevin Hayes kan trejdas bort från Philadelphia

ANNONS

Philadelphia och Columbus ingick i en trelagstrejd tidigare i veckan. Nu kan parterna ingå i en bytesaffär på nytt – då Flyers nyckelspelare Kevin Hayes kopplas samman med en trejd till Blue Jackets.

Tidigare i veckan ingick Philadelphia Flyers i en trelagstrejd med Columbus Blue Jackets och Los Angeles Kings, där det stora namnet i affären var backen Ivan Provorov som byttes från Flyers till Blue Jackets, men där också svenske Helge Grans fick en ny klubbadress då han var en del av utbytet som Flyers fick från Kings.

Nu kan Flyers och Blue Jackets ingå i en ny bytesaffär.

Enligt The Fourth Period ska diskussioner kring en eventuell affär kring Flyers nyckelspelare Kevin Hayes ha påbörjats. Flyers ska, enligt sajten, ha haft samtal med flera lag under säsongen gällande en eventuell Hayes-trejd, dock utan att det resulterade i någon flytt för 31-åringen.

Skrev kontrakt värt över en halv miljard kronor

Enligt sajten ska diskussioner mellan parterna ha pågått sedan grundseriens avslutning, där den stora delen av samtalen handlat om hur mycket Flyers ska behålla i lönekostnader på Hayes kontrakt. 31-åringen skev på ett sjuårigt kontrakt värt drygt en halv miljard kronor (50 miljoner dollar) med Flyers sommaren 2019 och har en lönetaksträff på strax över sju miljoner dollar. 

Kevin Hayes, som även har en lista med ett dussin lag dit han inte kan trejdas, slutade på en andraplats i Philadelphia Flyers interna poängliga den gångna säsongen med 54 poäng (18+36) på 81 matcher. Noteringen är hans bästa under en och samma säsong i sin NHL-karriär.

Sedan tidigare har Flyers general manager Daniel Brière varit öppen med att han kan tänka sig att trejda målvakten Carter Hart. Enligt The Fourth Period ska Toronto och Montréal vara två av klubbarna som är intresserade av målvaktens tjänster.


TV: 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games