Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: YouTube/AHL
AHL

Jesper Frödén målskytt i finalkrossen

ANNONS

Coachella Valley Firebirds fick en drömstart på finalserien mot Hershey Bears i AHL-slutspelet. Hemmalaget vann med hela 5–0 i den första finalen – där lagets svenske spjutspets Jesper Frödén bidrog med ett mål.

Under sitt första år i ligan har Coachella Valley Firebirds lyckats ta sig hela vägen till final i Calder Cup-slutspelet. Detta efter att man, i tur och ordning, slagit ut Colorado Eagles, Calgary Wranglers och Milwaukee Admirals innan laget nu står inför en finalserie mot Hershey Bears.

I natt inleddes finalspelet – och Coachella Valley fick en drömstart. Halvvägs genom den första perioden tog laget ledningen genom Tye Kartye och i mittperioden utökade finländaren Ville Petman ledningen till 2–0. I slutakten punkterade hemmalaget den första finalmatchen genom att gå ifrån till en 5–0-ledning efter att bland andra Jesper Frödén stått för ett av lagets mål.

Sju poäng på nio matcher

Frödén anslöt till Coachella Valley efter att Seattle Kraken blivit utslagna ur Stanley Cup-slutspelet och har på sina nio slutspelsmatcher noterats för tre mål och fyra assistpoäng.

En av matchens förgrundsfigurer var annars Kole Lind som noterades för tre passningspoäng i matchen. Den 24-årige kanadensaren leder hela slutspelets poängliga med sina 26 poäng (7+19) på 20 matcher och har varit en av Coachella Valleys nyckelspelare under resan fram till finalen.

Den andra finalmatchen melan Coachella Valley och Hershey spelas under natten till lördag.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.


TV: Carlsson om draften: "Man har väl sina aningar"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL