Elmeri Eronen.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
Nyhet

Elmeri Eronen stannar i Timrå

ANNONS

Elmeri Eronen blir kvar i Timrå. 
Den finske landslagsbacken har kommit överens om ett tvåårskontrakt för att stanna i Medelpad.
– Det känns underbart att få spela framför Timråsupportrar igen, säger Eronen till klubbens hemsida.

Timrå skulle enligt uppgifter ha värvat David Bernhardt till nästa säsong om MoDo inte gick upp till SHL. Men efter MoDos SHL-avancemang så sprack flytten och Timrå behövde hitta en ny lösning för att fylla ut sin backbesättning. 

Nu meddelar Timrå då att de har kommit överens om ett tvåårskontrakt med backen Elmeri Eronen som fullbordar lagets backsida. 

– Det känns väldigt bra att få spela i Timrå IK de kommande två säsongerna! Jag tycker vi har ett väldigt bra och skickligt lag till hösten. Vi har goda chanser att ta oss längre den här säsongen än förra. SHL är en toppliga i Europa och nu vet jag vilken nivå ribban ligger på. Jag siktar på att försöka utveckla mitt allround-spel och därmed hjälpa mitt lag att vinna. Det känns underbart att få spela framför Timråsupportrar igen, säger Eronen till klubbens hemsida

“Gjorde ett mycket bra jobb”

Den 28-årige backen imponerade i Timrå förra säsongen och var lagets näst poängbäste back i grundserien med tre mål och 19 poäng på 51 matcher. Han klev sedan fram i slutspelet och var en av Timrås främsta spela med 3+1 på de sju matcherna i kvartsfinalförlusten mot Örebro. 

– Det är väldigt kul att vi förlänger med Elmeri Eronen. Han kom till oss inför förra säsongen och gjorde ett mycket bra jobb. Elmeri är en duktig tvåvägsspelare som bidrar defensivt och offensivt. Han passar bra in i laget och kan vårt spelsystem. Han är en pelare att bygga vidare vårt spel på, där både vi som lag och Eronen som spelare kan utvecklas tillsammans, säger sportchefen Kimmo Kapanen.

Elmeri Eronen har gjort flera landskamper för det finska landslaget under sin karriär och återtog sin landslagsplats tack vare sitt fina spel i Timrå. Tidigare i sin karriär har han även spelat över 400 matcher i finska Liiga.


TV: Är Timrå i toppen för att stanna?

Den här artikeln handlar om: