Emilia Vesa är klar för Frölunda.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SDHL

Emilia Vesa klar för Frölunda

ANNONS

Frölundas lagbygge inför debutsäsongen i SDHL fortsätter att ta form. Via sin hemsida meddelar klubben att den finska VM-forwarden Emilia Vesa förstärker laget.

Emilia Vesas kontrakt med Frölunda sträcker sig över den kommande säsongen.

En snabb, hårt jobbande spelare som gör många poäng och som redan vunnit både OS- och VM-brons, säger sportchefen Kim Martin Hasson till klubbens hemsida.

22-åringen kommer närmast från spel i Finland, där hon den gångna säsongen blev mästare med HIFK. Vesa stod för 53 poäng (22+31) på 28 matcher i grundserien och ytterligare 19 poäng (7+12) på nio slutspelsmatcher när huvudstadslaget bärgade guldet.

 Det skall bli spännande att spela för Frölunda. En möjlighet för mig att utvecklas i en bra miljö och samtidigt något nytt, säger Vesa.
– Jag vill hjälpa laget att bli bättre varje dag och etablera sig som ett topplag i SDHL. Jag hoppas kunna tillföra energi och fart, såväl offensivt som defensivt.

Vesa har tre VM och ett OS med Finland på meritlistna och fanns så sent som i våras med i det finska VM-laget. I årets turnering producerade hon sex poäng (5+1) på sju matcher.


TV: Lindquist listar säsongens bästa spelare

Den här artikeln handlar om: