Leo Carlsson, Jörgen Jönsson, Joakim Lindström och Växjö Lakers kan prisas på European Hockey Awards.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Leo Carlsson kan vinna Fjällräven Young Player Award

ANNONS

European Hockey Alliance har släppt de nominerade för 2023 Fenix Outdoor & Warrior European Hockey Awards. Där kan flera svenskar prisas för sina insatser under säsongen 2022/23. Bland andra Örebros supertalang Leo Carlsson.

Den 13 juni genomförs årets upplaga av European Hockey Awards i Prag. Där kan flera svenskar prisas. Det står klart efter att European Hockey Alliance under onsdagen presenterade de nominerade till de olika priserna.

I kategorin Fjällräven Young Player Award, som går till Europas bästa U22-spelare, är inte mindre än två svenskar finalister. Det handlar om Örebros jättelöfte Leo Carlsson och Rögles genombrottsback William Wallinder. De får konkurrens från den finska duon Aku Räty (Ilves) och Leevi Meriläinen (Kärpät) samt den österrikiske backtalangen David Reinbacher (Kloten).

Jörgen Jönsson och Växjö kan prisas efter SM-guldet

Svenska mästarna Växjö Lakers HC har dessutom möjlighet att komma ifrån galan med dubbla priser. Dels har de nominerats till Hanwag Club of the Year tillsammans med brittiska Belfast Giants, schweiziska Geneve-Servette, tjeckiska Trinec samt finska Tappara. Dels kan Jörgen Jönsson prisas som årets coach och få Globetrotter Coach of the Year Award. Han får konkurrens från Jussi Tapola (Tappara), Jan Cadieux (Geneve-Servette), Antti Törmänen (Biel) och Tommi Niemelä (Pelicans).

Slutligen har Joakim Lindström, Skellefteå, möjligheten att ta hem Warrior Career Excellence Award för lång och trogen tjänst inom hockeyn. Övriga nominerade veteraner till utmärkelsen är Roman Cervenka (Rapperswil-Jona), Valtteri Filppula (Geneve-Servette), Patrick Reimer (Nürnberg) och Tomas Plekanec (Kladno).

Eurohockeyclubs.com kan man just nu rösta fram sina favoriter bland de nominerade.


TV: Leo Carlsson rankad trea inför draften

Den här artikeln handlar om: