Niagara IceDogs klubbmärke.
Foto: Imago
Nyhet

Ny skandal: GM stängs av i två år - två spelare stängs av för evigt

ANNONS

Den kanadensiska juniorhockeyn skakas av en ny skandal. Nu straffas spelare och ledare i OHL-laget Niagara IceDogs stenhårt.

De senaste åren har kanadensisk hockey, inte minst på juniorsidan, haft stora problem med diverse skandaler - som allt som oftast rört pennalism eller mobbning. Något som fått stora konsekvenser, inte minst för det kanadensiska ishockeyförbundet.

Nu blåser det återigen runt den kanadensiska juniorhockeyn. Under natten meddelade nämligen OHL att spelare i Niagara IceDogs, som spelar i ligan, brutit mot ligans regler när det gäller mobbning och trakasserier samt ligans uppförandekod.

Målvakten Josh Rosenzweig och lagkaptenen Landon Cato ska ha deltagit i allvarliga överträdelser av OHL:s uppförandekod, inklusive fysisk mobbning. Det visar en oberoende undersökning som ligan beställt. Klubbens guvernör, ägare och general managern Darren DeDobbelaer lovade att hålla ligans oberoende undersökning konfidentiell, men bröt mot det. DeDobbelaer äger klubben tillsammans med en viss Wayne Gretzky.

Straffet

Nu straffas klubben, spelarna och general managern stenhårt.

  • Niagara IceDogs bötfälls på 100 000 dollar.
  • Niagara IceDogs tvingas avstå sitt förstaval i OHL:s draft för 2024 kommande säsong.
  • Darren DeDobbelaer är från och med nu avstängd från att agera som lagets general manager i två säsonger, till juni 2025.
  • Niagara IceDog-spelarna Josh Rosenzweig och Landon Cato har permanent förlorat rätten att spela i OHL. Det ska dock sägas att de båda var sistaårsjuniorer. Man får dock spela i kanadensiska juniorligor som överåriga med ett år.

Det här är inte första gången det stormar runt Niagara IceDogs. Så sent som för ett år sedan stängde OHL av GM Joey Burke och tränaren Billy Burke, för att de skickat olämpliga meddelanden om en kvinnlig medarbetare i en gruppchatt. De är avstängda på obestämd framtid, men kan tidigast ansöka om att få komma tillbaka under sommaren 2024.


TV: Forsling hyllas av experten

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games