Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Carolina körde över New Jersey: "En ögonöppnare"

New Jersey Devils var i sjunde himlen efter att man slagit ut rivalen New York Rangers i den första rundan av Stanley Cup-slutspelet.
I natt plockades man bryskt ned på jorden igen av Carolina Hurricanes.
– Det var en ögonöppnare, säger Devils tränare Lindy Ruff efter 1–5-förlusten.

New Jersey Devils och dess supportrar svävade på moln efter att laget besegrat New York Rangers med 4–0 i den sjunde och avgörande matchen i första rundan av Stanley Cup-slutspelet.

I natt fick Devils ett bryskt uppvaknande av Carolina Hurricanes, som inledde konferenssemifinalen genom att köra över Devils med 5–1 på hemmais.

– Vi började tänka att det här är rätt bra, men det här var en ögonöppnare. Nu är vi tillbaka i slutspelet igen, säger tränaren Lindy Ruff till NHL.com.

Succémålvakten utbytt

Hurricanes hade en 2–0-ledning efter den första perioden och en 3–1-ledning efter två perioder, innan hemmalaget kunde spela av matchen i slutakten och till slut vinna matchen med klara 5–1.

Succémålvakten Akira Schmid fick se sig bli utbytt tidigt i den andra perioden efter tre insläppta mål på elva skott och Devils lyckades bara avlossa ett skott i den första perioden och totalt 18 skott mot Frederik Andersen på hela matchen.

Det är lagets lägsta notering i årets Stanley Cup-slutspel.

– Så här ville vi verkligen komma ut. Jag var lite orolig efter ledigheten (fem dagar) och man vet aldrig hur man kommer att svara. Jag tyckte att man kunde se att vi hade mer kräm i benen. Killarna ska ha kredd, de var redo att köra, säger tränaren Rod Brind'Amour.

Jesper Fast noterades för Hurricanes 5–1-mål i matchen, hans tredje i årets slutspel. Han har därmed tangerat sin tidigare målbästa notering i ett Stanley Cup-slutspel (tre mål 2015 och 2017).

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 5–1 (2–0, 1–1, 2–0)
Carolina: Brett Pesce, Seth Jarvis, Jesperi Kotkaniemi, Brady Skjei, Jesper Fast.
New Jersey: Nathan Bastian.

Carolina leder matchserien med 1–0 i matcher.