Milan Lucic får göra a-landslagsdebut.
Foto: Bildbyrån
VM 2023

Uppgifter: Åtta NHL-spelare tackar ja till VM-spel med Kanada

ANNONS

Kanadas VM-lag börjar ta form.
Enligt TSN:s insider Darren Dreger har åtta spelare tackat ja till VM-deltagande, däribland veteranen Milan Lucic.

Nästa vecka inleds VM i Tammerfors och Riga. Kanada spelar i grupp B i Riga, där man ställs mot värdnationen Lettland i premiären på fredag nästa vecka.

Nu börjar den kanadensiska VM-truppen att ta form. Enligt TSN:s insider Darren Dreger har åtta NHL-spelare valt att tacka ja till spel i turneringen. Enligt Dreger ska det röra sig om Buffalo-målvakten Devon Levi, backarna MacKenzie Weegar (Calgary) och Tyler Myers (Vancouver) samt forwardsspelarna Tyler Toffoli (Calgary), Scott Laughton (Philadelphia), Lawson Crouse (Arizona), Jack Quinn (Buffalo) samt veteranen Milan Lucic (Calgary).

Får göra a-landslagsdebut vid 34 års ålder

Bland dessa namn har bara Tyler Myers (2010 och 2014) samt Tyler Toffoli (2015) spelat VM med Kanada tidigare. För Milan Lucic, som spelat 1 173 NHL-matcher och fyller 35 år i sommar, innebär vårens VM-turnering därmed att han får göra debut i det kanadensiska a-landslaget.

Sedan tidigare uppges även Montreal-målvakten Samuel Montembeault och stortalangen Adam Fantilli tackat ja till VM-spel. Även Ethan Bear (Vancouver) uppges vara klar för VM-spel, enligt Vancouver Sun.


TV: Pavelski historisk fyramålsskytt mot Seattle

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL