Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Mattias Karlin: "Uppenbarligen två olika regelböcker"

ANNONS

Edvin Hammarlund anmäldes inte till Disciplinnämnden efter sin cross-checking på Oscar Pettersson. Något som förbryllar MoDo-tränaren Mattias Karlin.
– Jag kan konstatera är att uppenbarligen finns crosschecking inte kvar i svensk hockey. Brodin har väl skickat på 100 crosscheckings och har inte åkt ut en gång, säger han.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)

Under onsdagen kunde MoDo säkra spel i avancemang kommande säsong, men de föll med 6-4 på hemmaplan mot Djurgården. 

Nu väntar en ny tripp ner till Stockholm för MoDo, som imorgon får en ny chans att säkra SHL-spel.
– Vi har spelat på Hovet nio gånger och vunnit sju, så det är ingen mardrömsarena direkt, säger Mattias Karlin dagen efter förlusten.

Snackisen under onsdagen var annars Edvin Hammarlunds crosschecking i ansiktet på Oscar Pettersson. Hammarlund fick en tvåminutersutvisning - vilket förvånade honom själv.
– Det är en klubba som träffar munnen på honom. På bilderna ser det ut som att det är en crosschecking som träffar ansiktet och det har varit femmor förut, så jag trodde det. Jag hade förstått om det var en femma. Jag tänkte ”nu blir det fem minuter boxplay, helvete", men det blev det inte, sade Hammarlund.

Karlin: “De verkar ha somnat in”

Djurgårdsbacken klarar sig dessutom undan avstängning. Han anmäldes inte till Disciplinnämnden. Något som förvånar MoDos tränare Mattias Karlin.
– Ja, hur ska jag se på den? Det är uppenbarligen två olika regelböcker, vilket vi inte fått info om, säger Karlin under MoDos gympass, dagen efter förlusten.

Menar du mellan grundserie och slutspel, eller mellan lagen?
– Det har funnits några sådana exempel under säsongens gång och det har blivit avstängning varje gång. Vi har inte hört något från ligan att det ska vara en regelbock i november och en annan i april. Men uppenbarligen finns det två. Det är inget snack, det är en crosschecking i ansiktet och det har alltid varit avstängning under säsongen. Nu verkar det inte gälla längre.

Har ni varit i kontakt med ligan?
– Nej, det är inte så mycket att göra. De verkar ha somnat in.

“Nu vet vi var ribban ligger”

Karlin riktar sig sedan mot Djurgårdens Daniel Brodin.
– Jag kan konstatera är att uppenbarligen finns crosschecking inte kvar i svensk hockey. Brodin har väl skickat på 100 crosscheckings, och har inte åkt ut en gång. Det är fascinerande, hur det kan vara. Men det blir fler matcher. Nu vet vi var ribban ligger.

Final sex spelas på Hovet imorgon. MoDo reser ned dit redan idag. Då krävs det att man tvättar bort sina misstag, menar Karlin.
– Vi ger ju bort matchen. Det är ju så det är.säger han om onsdagen.
– Vi bäddar väldigt dåligt för oss själva. Vi får jaga hela matchen, i grund och botten. Det stör en. Jag vidhåller att vi är det bättre laget, men vi måste städa undan pojkmisstagen. Vi vet att vi är starka och kommer ge Djurgården en stark match imorgon.


TV: “Vi har fortfarande inte vunnit någonting”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL